Philips introduce inovatii de diagnosticare si tratament cu ajutorul inteligentei artificiale
3/36157
calendar_month 14 Feb 2024, 14:07


Philips a anuntat zilele trecute ca va introduce cele mai recente inovatii diferentiate, activate de inteligenta artificiala, pentru a imbunatati ingrijirea pacientilor, la reuniunea anuala a Congresului European de Radiologie (ECR) de la Viena.

Prin folosirea inteligentei artificiale, aceste noi tehnologii pot ajuta profesionistii din domeniul sanatatii sa faca diagnostice mai precise, sa eficientizeze fluxurile de lucru si, in cele din urma, sa imbunatateasca rezultatele pacientilor.

Participantii la ECR vor experimenta modul in care platformele inovatoare si software-ul inovator Philips le permit furnizorilor de servicii medicale sa se concentreze pe ceea ce conteaza cel mai mult – ingrijirea pacientilor. 

Philips isi continua parteneriatul puternic cu Societatea Europeana de Radiologie (ESR) la #ECR2024, unde se asteapta din nou compania sa atraga mii de participanti prin inovatiile sale centrate pe pacient.

La nivelul 2 (Nivelul albastru), Philips va pune in evidenta inovatiile in CT, MR, diagnosticare cu raze X, ultrasunete, terapie ghidata prin imagine si informatica pentru intreprinderi, concepute pentru a oferi o calitate remarcabila a imaginii si pentru a creste viteza si productivitatea pentru a oferi profesionistilor din domeniul sanatatii instrumentele de care au nevoie pentru a oferi ingrijiri exceptionale.

„La ECR din acest an, accentul este „Next Generation Radiology”, unde inovatia va fi in mintea noastra. Imbunatatiri semnificative si progrese in ceea ce priveste viteza si precizia permise de IA vor fi demonstrate de liderii din domeniul tehnologiei sanatatii precum Philips, toate in serviciul imbunatatirii ingrijirii pacientilor”, a declarat Prof. Carlo Catalano, Presedintele Societatii Europene de Radiologie (ESR) si European Congresul de Radiologie (ECR). 

„La #ECR2024, vom demonstra cum solutiile noastre bazate pe inteligenta artificiala pot ajuta radiologii sa abordeze unele dintre cele mai presante provocari ale acestora, inclusiv costul ingrijirii, lipsa de personal si imbunatatirea rezultatelor pacientilor, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului”, a spus Atul Gupta, medic sef in diagnosticare de precizie si terapie ghidataprin imagine la Philips si radiolog de diagnostic si interventie.„Un exemplu remarcabil este liderul Philips in operatiunile MR fara heliu. Cu peste 1.000 de sisteme instalate la nivel global, magnetul Philips BlueSeal este primul magnet complet etansat de 1,5T din industrie, scutind sistemele de sanatate de complicatiile legate de heliu. Acum am adus inovatia noastra in MR fara heliu intr-un camion mobil.”

Primul sistem RMN mobil din Europa cu operatii fara heliu la #ECR2024

Prima unitate mobila BlueSeal MR [1] dezvoltata in Europa pentru Agito Medical Imaging, cu sediul in Danemarca, va debuta la #ECR2024. Scanerele RMN echipate cu tehnologia magnetica BlueSeal de la Philips au economisit peste 1,9 milioane de litri de heliu din 2018 [2]. Extinderea acestei tehnologii inovatoare intr-o unitate mobila inseamna ca Philips va putea extinde accesul de calitate la examenele RMN pentru mai multi pacienti din mai multe locuri din Europa, intr-un mod mai sustenabil cu operatii fara heliu.

Care means the world

La baza inovatiilor Philips se afla angajamentul companiei de a promova o asistenta medicala durabila, dezvoltand solutii care sa ajute ingrijirea pacientilor si a planetei cu aceeasi urgenta si atentie. Participantii la ECR vor experimenta campania Philips „Care means the world”, intarind faptul ca imbunatatirea sanatatii umane si sanatatea mediului trebuie sa mearga mana in mana. De la dezvoltarea tehnologiilor eficiente din punct de vedere energetic la o mai buna utilizare si reutilizare a produselor si materialelor, vizitatorii statiei de durabilitate Philips la #ECR2024 vor vedea cum Philips aduce schimbari sistematice pentru a reduce amprenta de mediu a asistentei medicale pentru un beneficiu mai mare pentru societate si valoare financiara mai puternica pentru sistemele de sanatate.Surse

[1] BlueSeal mobile 1.5T este considerată o lucrare în curs de desfășurare și nu are marcaj CE și nu este disponibil pentru vânzare.  
[2] Cantitatea de heliu lichid economisită este calculată în comparație cu un magnet clasic cu 1.500 de litri de heliu.