OpenAI si-a modificat politica de utilizare pentru a scapa de interdictia de a folosi tehnologia in scopuri "militare"
3/35951
calendar_month 19 Ian 2024, 13:20


OpenAI, compania-mama a popularei platforme de chatbot de inteligenta artificiala ChatGPT, si-a modificat politica de utilizare pentru a scapa de interdictia de a folosi tehnologia in scopuri "militare si de razboi" conform foxnews.com

OpenAI a interzis anterior utilizarea tehnologiei sale pentru „dezvoltarea de arme, armata si razboi”

Politica de utilizare a OpenAI a interzis in mod special utilizarea tehnologiei sale pentru „dezvoltarea de arme, armata si razboi” inainte de 10 ianuarie a acestui an, dar acea politica a fost actualizata de atunci pentru a interzice doar utilizarea care „ar aduce rau altora”, potrivit unui raport. din Computer World.

„Politica noastra nu permite ca instrumentele noastre sa fie folosite pentru a dauna oamenilor, a dezvolta arme, pentru supravegherea comunicatiilor sau pentru a rani pe altii sau pentru a distruge proprietati”, a declarat un purtator de cuvant al OpenAI pentru Fox News Digital. „Exista, totusi, cazuri de utilizare a securitatii nationale care se aliniaza cu misiunea noastra. De exemplu, lucram deja cu DARPA pentru a stimula crearea de noi instrumente de securitate cibernetica pentru a securiza software-ul open source de care depind infrastructura critica si industria. Nu a fost clar daca aceste cazuri de utilizare benefica ar fi fost permise in scopuri "militare" in politicile noastre anterioare. Asadar, scopul actualizarii politicii noastre este de a oferi claritate si posibilitatea de a avea aceste discutii.”

Schimbarea aceasta va permite acum OpenAI sa lucreze indeaproape cu armata, lucru care a fost un punct de diviziune intre cei care conduc compania.

Dar Christopher Alexander, directorul de analiza al Pioneer Development Group, considera ca diviziunea in cadrul companiei provine dintr-o neintelegere cu privire la modul in care armata ar folosi de fapt tehnologia OpenAI.

„Fractiunea care pierde este ingrijorata de faptul ca AI devine prea puternica sau incontrolabila si, probabil, intelege gresit modul in care OpenAI ar putea sprijini armata”, a spus Alexander pentru Fox News Digital. „Cea mai probabila utilizare a OpenAI este pentru munca administrativa si logistica de rutina, ceea ce reprezinta o economie masiva de costuri pentru contribuabil. Ma bucur sa vad ca conducerea actuala a OpenAI intelege ca imbunatatirile aduse capabilitatilor DOD conduc la o eficienta sporita, ceea ce se traduce prin mai putine vieti pierdute pe campul de lupta”.

sursa alternativa: msn.com/en-us/Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?