hit.ro  »  IT  »  Inteligenta Artificiala  »  Nokia va revolutiona retelele mobile cu Cloud RAN si AI sustinute de NVIDIA

Nokia va revolutiona retelele mobile cu Cloud RAN si AI sustinute de NVIDIA

calendar_month 21 Feb 2024, 13:15


- Noua colaborare va ajuta la pozitionarea inteligentei artificiale ca transformatoare pentru retelele mobile

- Colaborare pentru a se concentra pe solutii Cloud RAN care folosesc procesoare avansate NVIDIA Grace si GPU-uri NVIDIA, tehnologia de accelerare In-Line Nokia si software-ul Cloud RAN

- Imbunatateste abordarea anyRAN a Nokia, care optimizeaza alegerea si flexibilitatea solutiilor Cloud RAN

Nokia a anuntat astazi ca colaboreaza cu NVIDIA pentru a revolutiona viitorul solutiilor de retea de acces radio (RAN) pregatite pentru AI. Colaborarea, care imbunatateste si mai mult abordarea anyRAN a Nokia, isi propune sa pozitioneze AI drept fundamental pentru transformarea viitorului afacerii retelelor de telecomunicatii. Intrucat AI este gata sa schimbe peisajul infrastructurii si serviciilor de telecomunicatii din sectorul operatorilor de telefonie mobila, aceasta colaborare isi propune sa ofere o valoare incrementala utilizatorilor finali prin introducerea serviciilor inovatoare de IA pentru telecomunicatii.

Nokia va colabora cu NVIDIA la solutii Cloud RAN care folosesc supercipul CPU NVIDIA Grace™ pentru procesarea Layer 2+, tehnologia de accelerare In-Line Layer 1 (L1) de inalta performanta si eficienta energetic de la Nokia si software-ul Cloud RAN. In plus, Nokia va folosi GPU-uri NVIDIA pentru aplicatiile AI si accelerarea vRAN, deschizand calea pentru AI-RAN.

Procesorul NVIDIA Grace se bazeaza pe cea mai recenta si mai avansata arhitectura de referinta a CPU Arm Neoverse V2. Ofera performante incredibile, eficienta energetica si conectivitate cu latime de banda mare care acopera toate cerintele centrelor de date. Clientii Nokia vor beneficia de diversitate si alegere in selectarea procesoarelor pentru retelele Cloud RAN. 

Anuntul este o continuare a abordarii flexibile anyRAN de la Nokia, care accepta orice mediu construit special, hibrid sau Cloud RAN. Este conceput pentru a ajuta clientii sa isi puna in functiune serviciile Cloud RAN mult mai rapid, eliminand complexitatea si asigurand deschiderea si flexibilitatea. Arhitectura de accelerare In-Line de inalta performanta si eficienta energetica a Nokia se integreaza perfect cu toate infrastructurile de cloud sau servere de top. Nokia a efectuat cu succes apeluri de date 5G end-to-end (apeluri de nivel 3) in configuratii cu mai multi furnizori cu mai multi parteneri. 

Tommi Uitto, Presedintele Mobile Networks la Nokia, a declarat:„Este o colaborare importanta cu NVIDIA, care va explora modul in care inteligenta artificiala poate juca un rol transformator in viitorul industriei noastre. Este un alt exemplu al abordarii noastre anyRAN care ajuta la transformarea Cloud RAN intr-o realitate comerciala. Puterea colaborarilor noastre din industrie inseamna ca putem promova eficienta, inovatia, deschiderea si scalarea, oferind un avantaj competitiv operatorilor si intreprinderilor.”

Ronnie Vasishta, Senior Vice President Telecom la NVIDIA, a declarat:„Aducerea puterii computerelor avansate NVIDIA pe platforma Nokia va oferi solutii Cloud RAN mai performante si mai eficiente din punct de vedere energetic. In plus, deoarece AI creeaza oportunitati de transformare fara precedent in diverse industrii, colaborarea noastra cu Nokia aprofundeaza inovatia activata de AI in retelele de acces radio pentru o eficienta operationala imbunatatita in telecomunicatii.” 

Sondaj

Folositi internetul pentru: