Nokia anunta asistentul GenAI integrat cu NetGuard Cybersecurity Dome pentru a consolida protectia retelei #MWC24
3/36191
calendar_month 21 Feb 2024, 15:29


Nokia NetGuard Cybersecurity Dome integrat cu asistentul GenAI centrat pe telecomunicatii ajuta clientii sa detecteze si sa elimine mai rapid amenintarile cibernetice.

Noul asistent GenAI axat pe telecomunicatii se bazeaza pe Serviciul Microsoft Azure OpenAI cu telecomunicatii si formare de securitate esentiala.

Nokia a anuntat astazi ca software-ul sau NetGuard Cybersecurity Dome va fi integrat cu un asistent GenAI centrat pe telecomunicatii pentru a oferi furnizorilor de servicii de comunicatii (CSP) si intreprinderilor capabilitati de detectare si rezolutie mai rapide si de calitate superioara in fata criminalilor cibernetici folosind tot mai mult GenAI pentru a lansa atacuri mai sofisticate asupra infrastructurii critice.

Cybersecurity Dome este platforma de securitate XDR (Extended Detection Response Market) de la Nokia, care ofera furnizorilor de servicii de internet si intreprinderilor o aparare puternica a retelei 5G printr-o serie de capabilitati AI si de invatare automata. Pe fondul cresterii gradului de sofisticare si frecventa a atacurilor cibernetice vizate, piata de securitate XDR va creste cu aproape 150%, de la 965 de milioane de dolari in 2022 la aproximativ 2,4 miliarde de dolari pana in 2027, potrivit estimarilor industriei.

Noul asistent Telco GenAI al Nokia, disponibil comercial din al doilea trimestru, extinde si mai mult aceste capacitati prin combinand si interpretand rapid cantitati mari de informatii legate de amenintarile cibernetice, consolidand eficienta de protectie a Cybersecurity Dome pentru identificarea si rezolvarea amenintarilor.

Asistentul GenAI axat pe telecomunicatii se bazeaza pe modele lingvistice mari din cadrul serviciului Microsoft Azure OpenAI, care au fost instruiti pe informatii din arhitectura retelei 5G, practicile de securitate 5G si expertiza in domeniul telecomunicatiilor Nokia. Instruirea cuprinzatoare incorporeaza o varietate de categorii de informatii, inclusiv: specificatiile arhitecturii de retea 3GPP si NIST; Topologie 5G care acopera RAN, Transport si Core; si MITRE ATT&CK si FGHT (5G Hierarchy of Threats) pentru cartografierea tacticilor adversarului.

Nokia se asteapta ca asistentul GenAI sa reduca timpul necesar pentru a identifica si rezolva o amenintare cu pana la 50%, in functie de natura unui atac cibernetic. Aceasta asteptare presupune, de asemenea, o reducere substantiala a rezultatelor fals pozitive si, in consecinta, o identificare si o gestionare mai eficace si mai eficienta a incidentelor de securitate cibernetica. Mai multi clienti Nokia vor incepe sa testeze asistentul GenAI in saptamanile urmatoare.

Fran Heeran, vicepresedinte senior si director general, produse si inginerie, servicii cloud si de retea la Nokia, a declarat: Combinatia dintre domeniul telecomunicatiilor Nokia si expertiza in securitate cu solutiile de IA generative de top ale Microsoft, cum ar fi Azure OpenAI Service, ofera rezultate imbogatite si constiente de context. . Combinarea NetGuard Cybersecurity Dome de la Nokia cu asistentul GenAI centrat pe telecomunicatii ofera furnizorilor de servicii de comunicatii si intreprinderilor mult mai multa agilitate in atenuarea atacurilor distructive de securitate cibernetica asupra operatiunilor lor esentiale.”

Silvia Candiani, Vicepresedinte Telco si Media la Microsoft, a declarat:„Capacitatile Microsoft Azure de varf si AI ofera castiguri masive de eficienta pentru cele mai importante cazuri de utilizare a securitatii, asa ca suntem incantati sa combinam fortele cu Nokia pentru a activa acest nou si important asistent GenAI pentru NetGuard Cybersecurity Dome. Credem ca solutia comuna va avea un impact semnificativ asupra capacitatilor de securitate ale furnizorilor de servicii de comunicatii si ale clientilor acestora.” 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?