hit.ro  »  IT  »  Inteligenta Artificiala  »  Muzeul Philips deschide la Eindhoven, Tarile de Jos, o noua expozitie brainpower despre inteligenta artificiala

Muzeul Philips deschide la Eindhoven, Tarile de Jos, o noua expozitie brainpower despre inteligenta artificiala

calendar_month 19 Apr 2024, 11:10


Sambata, 20 aprilie, Muzeul Philips, situat in inima orasului Eindhoven, Tarile de Jos, isi va deschide portile publicului cu o noua expozitie: „braInpower”. Aceasta expozitie se invarte in jurul inteligentei artificiale (AI), o dezvoltare la care Philips lucreaza de mult timp, acum in special in domeniul sanatatii. Vizitatorii expozitiei interactive pot experimenta singuri AI.

AI este o revolutie cu oportunitati fara precedent. In acelasi timp, ca tehnologie emergenta, este necunoscuta si poate crea incertitudine. De aceea, Muzeul Philips profita de ocazie pentru a ajuta publicul sa exploreze AI pentru ei insisi. Adaugiri interactive, piese rare de colectie si videoclipuri informative arata cum AI afecteaza viata de zi cu zi. In acest fel, muzeul isi propune sa atraga un public larg.

Inteligenta artificiala ii poate ajuta pe cei care ingrijesc pacientii

Colaborarea oamenilor si AI este punctul central al expozitiei: calitatile unice ale „creierului” ale oamenilor combinate cu AI: Creier + AI = Putere. Acest lucru duce la inovatii pe mai multe fronturi, inclusiv in domeniul sanatatii. „Acest lucru este necesar, deoarece ingrijirea medicala este sub presiune la nivel mondial”, a declarat Shez Partovi, Chief Innovation & Strategy Officer la Philips. „AI poate ajuta la usurarea sarcinii de lucru. Deja, AI sprijina detectarea, diagnosticarea, tratamentul si monitorizarea bolilor. Utilizarea inteligentei artificiale pentru a analiza imagini medicale poate ajuta radiologii, cardiologii si alti specialisti sa faca diagnostice mai rapide si chiar mai bune. AI ajuta, de asemenea, la monitorizarea pacientilor pentru semne vitale, care pot contribui la un risc mai mic de readmisie la spital. Acest lucru ajuta la imbunatatirea eficientei, permitand furnizorilor de asistenta medicala sa se concentreze asupra pacientilor lor.” La expozitie, vizitatorii pot vedea si experimenta mai multe exemple in acest sens.

AI poate ajuta la usurarea sarcinii de lucru. Deja, AI sprijina detectarea, diagnosticarea, tratamentul si monitorizarea bolilor.
- Shez Partovi, Chief Inovation & Strategy Officer la Philips
 
Utilizarea (ne)constienta a AI

Expozitia priveste, de asemenea, impactul de astazi si viitorul AI. Multi oameni - adesea inconstient - folosesc deja AI. De exemplu, periajul cu o periuta de dinti electrica cu senzori inteligenti poate contribui la o mai buna sanatate orala. Acest lucru evidentiaza ceea ce AI poate face deja astazi.

Altii lucreaza deja cu programe precum ChatGPT si Midjourney. Vizitatorii pot lucra ei insisi in expozitie pentru a descoperi ce poate insemna AI in practica. De exemplu, ei pot construi o casa Lego si pot pune AI sa o traduca intr-un design al unei case de vis. Sau intra in pielea unui designer cu AI pentru a crea imagini originale. De asemenea, vizitatorii pot experimenta ca sunt ghidati de AI cu Precise Position pentru a se intinde corect in scanerul CT. Aceasta este o alta inovatie Philips deja folosita in domeniul sanatatii.

Mai multe informatii:

 Din 20 aprilie, Muzeul Philips va fi deschis publicului de marti pana duminica, intre orele 11:00 si 17:00. In timpul vacantelor scolare, muzeul este deschis luni. Deschis in fiecare prima joi a lunii pana la ora 21.00. Biletele pot fi cumparate online sau de la ghiseu si costa 12,50 € pentru adulti si 6 € pentru copii (de la 4 ani). Muzeul Philips ofera, de asemenea, tururi ghidate si un program educational. Mai multe informatii la www.philips-museum.comBrainpower a fost initial o expozitie a Rijksmuseum Boerhaave. A fost preluat, renovat si extins de Muzeul Philips. Acesta arata ce este inteligenta artificiala si ce fac Philips si alte companii din regiunea Brainport Eindhoven cu ea in asistenta medicala, design si viata de zi cu zi.

 

Sondaj

Ce placa video aveti?