Huawei lanseaza sistemul de stocare A800 AI
3/36635
calendar_month 09 Mai 2024, 13:30


A800 este un sistem de stocare AI Huawei proaspat lansat, conceput pentru a accelera antrenamentul AI pe seturi de date de mai multi petaocteti, avand o arhitectura de scalare care accepta 100 de milioane IOPS si latime de banda petaocteti pe secunda, potrivit blocksandfiles.com

Huawei a dezvaluit pentru prima data sistemul de stocare A800 AI in China in septembrie anul trecut si a discutat recent despre produs la evenimentul sau "Data Infrastructure Forum" de la Berlin.

Dr. Peter Zhou, vicepresedintele Huawei si presedintele liniei de produse pentru stocarea datelor Huawei, a vorbit despre „Redefinirea stocarii datelor in era trezirii datelor”. El a spus ca se asteapta ca viitorul stocarii de date sa fie condus de capabilitati multiple, inclusiv performanta ultra, rezilienta a datelor, noi paradigme de date, scalabilitate, durabilitate si o tesatura de date.

Huawei considera ca industria intra intr-o era AI in care stocarea datelor trebuie sa devina mult mai performanta si extrem de scalabila, pana la nivelul exabyte, prin utilizarea de noi arhitecturi si software. 

A800 este, conform Huawei, un sistem de stocare NAS de inalta performanta de noua generatie. Ofera o baza de putere de stocare AI cu o arhitectura de separare a datelor si a planului de control, sistem de fisiere paralel de inalta performanta OceanFS, extindere bidirectionala flexibila si alte capabilitati, toate concepute pentru a sprijini programarea in timp real a hiperclusterelor. OceanFS accepta protocoalele standard – NFS, SMB, HDFS, S3, POSIX, MP-IO – pentru aplicatii. Sistemul are incorporat detectarea ransomware cu o rata de detectare de 100% la testele efectuate de Tolly Group.

Are o arhitectura de separare a datelor si a planului de control SmartMatrix Pro, permitandu-i sa transfere date prin module de interfata catre/de la unitati si sa ocoleasca blocajele create de procesoare si memorie. Huawei sustine ca acest lucru ii permite lui A800 sa ofere performante de zece ori mai mari decat stocarea traditionala, la 24 de milioane de IOPS per carcasa de controler.

Huawei sustine ca acest nivel de performanta ii permite sa controleze lucrarile de antrenament AI de lunga durata in cateva secunde si nu in minute, restabilind punctele de control in acelasi timp, ceea ce duce la curse de antrenament mai scurte si la o utilizare sporita a sistemului.

Afla mai multe despre acest produs aici.

A800 va fi disponibil anul acesta.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?