Hitachi si Google Cloud anunta un parteneriat strategic pentru a accelera inovarea si productivitatea prin Generative AI
3/36805
calendar_month 29 Mai 2024, 12:11


Hitachi va folosi modelele Gemini si Vertex AI pentru a ajuta companiile sa-si imbunatateasca performanta in business

Hitachi, Ltd. (TSE:6501) si Google Cloud anunta un parteneriat pe termen lung menit sa accelereze procesele de inovare si productivitate a companiilor prin Generative AI (inteligenta artificiala generativa, GenAI). Hitachi va forma un nou Business Unit dedicat sprijinirii companiilor in depasirea provocarilor din industrie prin modelele Gemini, Vertex AI si prin alte tehnologii de cloud. Totodata, Hitachi va adopta AI Google Cloud pentru a-si imbunatati propriile produse si servicii. Prin intermediul acestui parteneriat, Hitachi va accelera cresterea Lumada, proiectul digital propriu, si va spori eficienta operationala pentru Grupul Hitachi.

Cele doua companii partenere vor pune bazele unui Business Unit Hitachi Google Cloud si a unui Centru de Excelenta Google Cloud (CoE), dezvoltate pentru a scala rapid tehnologia Google Cloud spre clientii noi si existenti ai acestora. Aceste organizatii vor fi conduse de GlobalLogic, lider in serviciile de inginerie digitala si companie subsidiara a Grupului Hitachi.

Mai mult, Hitachi va colabora cu Google Cloud pentru a integra instrumentele GenAI ale Google Cloud ca parte din programul de formare GenAI Professional dezvoltat de Hitachi. Acest program va aprofunda expertiza si serviciile gestionate disponibile prin intermediul acestor Business Units, ceea ce va asigura accesul la resursele necesare pentru a imbunatati fundamental modul in care organizatiile mari opereaza cu inteligenta artificiala.

Parteneriatul va include si:

●    Noi solutii GenAI pentru modernizarea software-ului si a domeniului de servicii clienti: Hitachi va folosi modelele Gemini pentru a construi solutii care vor ajuta companiile sa isi modernizeze eficient sistemele de software si va integra Google Cloud Contact Center AI pentru a oferi experiente de servicii pentru clienti mai eficiente si mai precise. Spre exemplu, folosind Google Cloud Agent Assist, reprezentantii serviciului clienti pot primi asistenta in timp real si sugestii de rezolvare a intrebarilor, ceea ce ii ajuta sa fie mai eficienti si sa ofere servicii mai bune. Noile solutii vor fi compatibile cu arhitectura Platform of Platforms a GlobalLogic, conceputa pentru a raspunde nevoilor companiilor.
●    Activarea solutiilor GenAI sigure, securizate pentru mediile on premise si cloud: Noile solutii Hitachi vor sprijini clientii care opereaza atat on premise, cat si in cloud, permitand companiilor sa isi imbunatateasca operatiunile, pastrand in acelasi timp mediile IT existente. Solutiile vor fi, de asemenea, compatibile cu Virtual Storage Platform One, astfel incat utilizatorii sa poata dezvolta aplicatii GenAI folosind datele stocate pe platforma cloud hibrida Hitachi Vantara. 
●    Initiative comune de lansare pe piata: Hitachi si Google Cloud isi vor alinia mai bine echipele de vanzari, marketing si inginerie pentru a le asigura clientilor din toate industriile accesul la resursele necesare pentru implementarea si gestionarea optima a proiectelor GenAI, prin intermediul Hitachi Google Cloud Business Unit si a Centrului de Excelenta Google Cloud. Acestea vor include si profesionistii GenAI pe care Hitachi ii instruieste in tehnologia Google Cloud. 
●    Consolidarea dezvoltarii talentelor GenAI: Profesionistii GenAI de la Hitachi joaca un rol esential in sprijinirea transformarii business-urilor clientilor cu ajutorul inteligentei artificiale, iar Hitachi va instrui peste 50.000 de profesionisti GenAI prin programul sau global de training. Ca parte a acestui program, Hitachi va include si instruirea in solutiile GenAI dezvoltate de Google Cloud si tehnologia de inteligenta artificiala generativa.GlobalLogic si Google Cloud colaboreaza de peste 15 ani, sustinand companiile prin solutii care sa le ajute in atingerea obiectivelor de business cu eficienta si scalabilitate.

„Prin acest parteneriat, Hitachi va valorifica beneficiile ariei AI din Google Cloud pentru a imbunatati si spori productivitatea angajatilor si pentru a accelera inovarea. Ajutand programatorii si echipele de customer success sa isi creasca nivelul de performanta prin accesul la solutiile Google Cloud GenAI, cum ar fi modelele Vertex AI si Gemini, Hitachi va putea sa raspunda mai bine nevoilor clientilor sai din diverse industrii si din sectoare complexe, cum ar fi cel energetic, de transport, productie si serviciile digitale.", a declarat Toshiaki Tokunaga, Executive Vice President si Executive Officer la Hitachi. 

Nitesh Banga, CEO Digital Engineering Business Unit, Hitachi, si presedinte & CEO GlobalLogic, a adaugat: „Prin acest  parteneriat global, Hitachi si Google Cloud isi aliniaza abordarea go-to-market pentru a obtine rezultate tangibile. Stabilim cai clare de colaborare, asigurand o eficienta sporita si accelerare in furnizarea de solutii clientilor nostri comuni. Aceasta investitie in construirea unui Business Unit dedicat Google Cloud va oferi energia necesara si va incuraja munca in echipa, esentiala in atingerea unui time-to-market accelerat, transformand inovatia in cresterea rapida a veniturilor."

„Pentru a rezolva provocarile complexe de business prin GenAI, companiile au nevoie de o tehnologie avansata si de expertiza tehnica, care sa sustina implementarea cu succes in interiorul organizatiilor", a declarat Thomas Kurian, CEO al Google Cloud. „Parteneriatul nostru cu Hitachi le va oferi clientilor resursele necesare pentru a construi, implementa si gestiona in mod optim fiecare etapa a proiectelor lor de inteligenta artificiala generativa."