ECDL Romania implementeaza tehnologii de inteligenta artificiala avansate pentru a revolutiona procesul de invatare si certificare
3/35962
calendar_month 23 Ian 2024, 10:00


Intr-o initiativa de a transforma educatia digitala si a asigura pregatirea adecvata a elevilor, profesorilor, functionarilor publici si angajaílor din companii, ECDL Romania, liderul national in certificarea competentelor digitale, integreaza tehnologii de inteligenta artificiala avansate.

Acest demers urmareste sa transforme procesul de invatare si certificare, adaptandu-l la cerintele si provocarile secolului 21.

Tara noastra se poate indrepta catre un viitor in care tehnologia nu ii sperie pe romani, ci, mai degraba, ii ajuta sa traiasca in realitatea erei digitale.

Romania poate urca in clasamentul digitalizarii din Europa DESI, iar competentele digitale certificate, dezvoltate la standarde actuale, sunt solutia.

ECDL Romania anunta adoptarea celor mai recente instrumente de inteligenta artificiala (AI), pentru a eficientiza si imbunatati experienta de invatare oferita prin modulele de certificare ECDL/ ICDL.

Astfel, operatorul natonal al celui mai important standard international de certificare a competentelor digitale, ECDL/ ICDL – The Digital Skills Standard, marcheaza un nou capitol in evolutia educatiei digitale.

Aceasta initiativa reprezinta un angajament puternic in adaptarea la nevoile dinamice ale pietei educationale si de munca.

In continuarea modulelor ICDL Insights de introducere si intelegere a tehnologiilor noi precum Artificial Intelligence (AI), Blockchain, Cloud Computing, Big Data sau IoT, ECDL Romania realizeaza un pas important in evolutia sa, integrand instrumentele AI in procesul de dezvoltare a competentelor digitale. 

Prin adoptarea inteligentei artificiale, generative AI, prompt engineering sau chatbot-urile bazate pe inteligenta artificiala vor optimiza programul de formare si certificare ECDL/ ICDL. 

Un asistent inteligent ECDL/ ICDL este proiectat pentru a raspunde eficient si intuitiv la intrebarile candidatilor, facilitand accesul la  informatii esentiale, sfaturi de studiu si resurse de pregatire.

Mai mult, ECDL Romania va lansa o campanie ambitioasa pentru transformarea centrelor acreditate ECDL in centre de excelenta in AI.

Aceasta campanie va implica resurse extinse, traininguri specializate si suport continuu pentru centrele acreditate, cu scopul de a le transforma in hub-uri de inovatie si invatare pentru tehnologiile AI.

Toate aceste demersuri vor imbunatati critic experienta globala de formare, evaluare si certificare ECDL/ ICDL, oferind servicii educationale de cea mai inalta calitate, mult mai relevante astazi pentru un proces eficient de digitalizare, cu rezultate reale pentru sistemul national de invatamint sau administratia publica.

„Prin aceste inovatii, ne propunem sa redefinim procesul de invatare si certificare in domeniul digital. Inteligenta artificiala nu este doar o tehnologie a viitorului, ci este aici pentru a transforma prezentul educatiei digitale.

ECDL Romania isi reafirma angajamentul de a promova standarde inalte si de actualitate in educatia digitala si de a raspunde nevoilor in continua schimbare ale societatii.”