Banca Transilvania integreaza Microsoft 365 Copilot si GitHub Copilot
3/36334
calendar_month 14 Mar 2024, 11:20


Banca Transilvania, early-adopter al inteligentei artificiale in banking, colaboreaza cu Microsoft pentru integrarea Microsoft 365 Copilot si GitHub Copilot in activitatea angajatilor, asistenti AI care accelereaza noi obiceiuri in munca de zi cu zi a acestora si cresc eficienta in zona de software development.

Microsoft 365 Copilot inseamna experienta diferita pentru persoanele care folosesc suita Microsoft 365 – Word, Excel, PowerPoint, Outlook si Teams. Are capacitate de sinteza a informatiilor, generare de texte, prezentari sau imagini, precum si de analiza a datelor. Este integrat atat in varianta desktop, cat si de mobil.

GitHub Copilot contribuie la cresterea eficientei si calitatii in zona de software development a echipei BT, avand capacitatea de a scrie cod prin simpla definire a specificatiilor.

“La Banca Transilvania suntem atenti la modul in care inteligenta artificiala schimba experienta angajatilor si a clientilor. Am inceput cu integrarea AI Search in platforma Intreb BT, pentru a ajuta clientii, iar acum, prin asistentii cu inteligenta artificiala, dorim sa acceleram noi obiceiuri in munca de zi cu zi a echipei noastre si sa crestem eficienta pe partea de software development. Strategia potrivita, talentul si tehnologia sunt esentiale pentru viitorul bankingului, iar faptul ca suntem early adopter AI ne ajuta sa invatam prin experimentare” – declara Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

„Suntem incantati sa lucram cu lideri in domeniul inovatiei, iar Banca Transilvania este clar un lider, atat in sustinerea antreprenorilor din Romania, cat si in adoptarea celor mai noi tehnologii. Aceasta colaborare arata puterea solutiilor de inteligenta artificiala precum Microsoft 365 Copilot si GitHub Copilot pentru sectorul financiar. Credem cu tarie ca tehnologia noastra de incredere va ajuta in diverse domenii, in special in imbunatatirea experientei angajatilor si a clientilor, respectand, in acelasi timp, cele mai inalte standarde de securitate”, declara Bogdan Putinica, Country Manager Microsoft Romania si Moldova.

AI Search, integrat in platforma Intreb BT in 2023

Tot prin colaborarea cu Microsoft, Banca Transilvania a lansat in octombrie 2023 functionalitatea AI Search in platforma Intreb BT, care are la baza solutia Azure OpenAI Service. Intreb BT este o platforma online, conceputa ca un motor de cautare, cu peste 2.000 de intrebari si raspunsuri despre banking. Integrarea inteligentei artificiale a crescut accesibilitatea la informatiile despre produse, servicii si solutii de self-banking.  Aproape 55.000 de vizitatori unici au folosit de peste 200.000 de ori optiunea AI Search pe Intreb BT, in decurs de patru luni (octombrie – februarie).Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?