hit.ro  »  IT  »  Inteligenta Artificiala  »  Balerina fizician care danseaza cu robotii vine in Romania

Balerina fizician care danseaza cu robotii vine in Romania

calendar_month 18 Oct 2022, 16:15

Merritt Moore, speaker vedeta la GoTech World

GoTech World, cel mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrala și de Est ce are loc pe 3 și 4 noiembrie, la Romexpo, Pavilionul B1, anunta prezenta ca speaker vedeta a uneia dintre cele mai interesante figuri ale lumilor știintifice și artistice, Dr. Merrit Moore.
Merritt, balerina profesionista, de talie mondiala, dar și fizician cu specializare în fizica cuantica, a devenit celebra în ultimii ani, cu precadere în perioada pandemiei, prin conceperea și realizarea de coregrafii cu roboti industriali. Aceste acte ale spectacolului ce combina arta și tehnologia au fost prezentate în prestigioasele publicatii TIME, Financial Times, BBC și Vogue.
Balerina care învata robotii sa danseze și performeaza cu ei în reprezentatii unice a absolvit magna cum laude facultatea de fizica de la Harvard și un doctorat în fizica atomica și laser la Universitatea din Oxford. De asemenea, are o impresionanta cariera ca balerina, ea activand în companii internationale renumite de balet din: Zurich, Boston, Marea Britanie și Norvegia.
Moore a început sa danseze la varsta de 13 ani. Cand avea 15 ani, a calatorit la Viterbo (Italia), unde a cunoscut-o pe Irina Roșca, care fusese dansatoare la Baletul Operei National București. Merritt s-a antrenat cu balerina de origine romana, în timpul petrecut în Italia.
Merritt Moore lucreaza cu o echipa incredibila de artiști și cercetatori, pentru a pune în scena spectacole captivante, prin integrarea știintei și artei, printre care și duete romantice și emotionante cu roboti industriali.
Artista fizician exploreaza viitorul AI/învatarii automate, în special în dans, și cerceteaza potentialul incredibil pe care îl are inteligenta artificiala, în scopul potentarii creativitatii umane.
Merritt inspira tinerele din întreaga lume sa-și urmeze visurile
Merritt a fost invitata ca speaker principal la Forbes Women's Summit din New York. De asemenea, a fost protagonista panelului „Women in STEM” al Ambasadei SUA din Londra.
Proiectele lui Merritt Moore, inedite și spectaculoase
Unul dintre proiectele unice ale artistului fizician a fost prezentat la Victoria & Albert (Londra), cel mai mare muzeu de arte decorative și design din lume, în 2017, sub forma unei instalatii numita Slave/Master (Sclav/ Stapan).
Aceasta a pus în prim-plan explorarea „granitelor” din jurul interactiunii om/robot, inversand „teama” traditionala descrisa în filmele SF, privind robotii care opreseaza oamenii.

Și cel mai mare centru de arte interpretative din Europa, Barbican (Londra), a gazduit un proiect de-ale Dr. Merritt, realizat în colaborare cu artistul multidisciplinar Darren Johnston, numit Zero Point. Acesta s-a derulat în 2017, sub forma unui spectacol senzorial inovator, foarte captivant, inspirat în egala masura de sacru și știintific. Zero Point a îmbinat imaginile digitale produse de tehnologia de detectare a mișcarii cu o coregrafie meditativa.
Moore a fost, de asemenea, unul dintre cei 12 candidati ce au fost supuși unei selectii riguroase, pentru a deveni astronauti, în cadrul unei editii (2017) a reality-show-ului difuzat de BBC Two,
În 2018, Merritt Moore a primit premiul Forbes 30 sub 30 (cei mai de succes 30 de tineri sub 30 de ani)
De asemenea, a fost invitata la America’s Got Talent, editia 2021 și a primit „DA” de la toti cei 4 jurati.
Merritt este speaker la evenimente din întreaga lume, ea participand la TEDx Oxbridge (2013) și TEDx Oslo (2019), la proiecte derulate în LA Music Center, dar și în școli, din Hong Kong pana în Germania.
În timpul pandemiei (2020), a fost invitata la Harvard ArtLab (un spatiu de lucru experimental pentru artiști, savanti și procese creative) și a creat o serie de dansuri cu un brat robotic industrial.
Ea este co-fondator al ong-ului SASters (Science&Art Sisters) prin care urmarește crearea unei comunitati prin care sa se deruleze proiecte care sprijina copii și tinerii care viseaza sa urmeze o cariera atat în știinta cat și arta.
În martie 2021, Merritt Moore acorda uninterviu publicatiei Financial Times, în care vorbește despre mixul dintre știinta și arta. “Uneori, cel mai bine este ca mașinile sa fie lasate sa se descurce. O idee buna, o muzica potrivita și cateva saptamani pot transforma otelul dur în poezie. Sunt foarte interesata de îmbinarea știintei și a artei. Adesea, cand acestea se întalnesc, primești arta proasta și știinta proasta. Misiunea mea principala este: sa dau curs cercetarii și știintei dintr-o perspectiva artistica, împingand-o pana la tehnologia de ultima ora, pot face arta și mai buna?”
În prezent, ea este profesor adjunct la New York University Abu Dhabi, unde preda cursuri de robotica și dans.
Dr. Merritt Moore va face cunoștinta cu publicul din Romania din postura de speaker vedeta la GoTech World, vineri, 4 noiembrie, orele 10:45, pe Main Stage, prezentata de Orange Business Services.
Video - Dansuri Merrit Moore și robotii
https://www.youtube.com/shorts/YTLI60g6WEI
https://www.youtube.com/shorts/x7M3LLqHCJ0
https://youtu.be/aitU6qh1_Ho
https://youtu.be/gelIPeVkH7E
https://youtu.be/-lMSCeTbqM0
Participarea la GoTech World se face pe baza unui bilet de acces ce poate fi achizitionat direct de pe www.gotech.world.
În functie de beneficiile pe care le primește un participant, exista trei categorii de bilete: Standard Pass 109 EUR, Content Pass 279 EUR, VIP Pass 349 EUR. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?