Vertiv colaboreaza cu Intel la solutia de racire cu lichid pentru platforma Intel Gaudi3 AI Accelerator
3/35657
calendar_month 05 Dec 2023, 11:40


Acceleratoarele AI de ultima generatie de la Intel vor fi sustinute de solutii Vertiv™ de infrastructura a centrelor de date racite cu lichid, pentru a ajuta organizatiile sa accelereze adoptarea AI, in timp ce ating obiectivele de sustenabilitate. 

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a anuntat astazi colaborarea cu Intel (Nasdaq: INTC), lider al industriei in crearea de tehnologii care schimba lumea, pentru a oferi o solutie de racire cu lichid care va sprijini noul si revolutionarul Intel Gaudi3 AI accelerator, programat sa fie lansat in 2024.

Aplicatiile AI si procesarea de inalta performanta produc cantitati mai mari de caldura, iar organizatiile apeleaza din ce in ce mai mult la solutii de racire cu lichid pentru o racire mai eficienta si mai ecologica.  

Acceleratorul AI Intel Gaudi3 va permite atat servere racite cu lichid, cat si cu aer, sustinute de infrastructura de racire pompata in doua faze (P2P) Vertiv™.

Solutia de racire cu lichid a fost testata la o putere a acceleratorului de pana la 160 kW, utilizand apa din instalatie de la 17°C pana la 45°C (62,6°F la 113°F). Solutia de racire cu aer a fost testata cu o sarcina termica de pana la 40 kW, care poate fi implementata in centre de date cu aer ambiental cald pana la 35°C (95°F).

Aceasta solutie de racire directa P2P pe baza de agent frigorific la presiune medie va ajuta clientii sa implementeze reutilizarea caldurii, racirea cu apa calda, racirea cu aer si reduceri in consumul de energie (PUE), in consumul de apa (WUE) si in costul total de proprietate (TCO).

„Acceleratorul AI Intel Gaudi3 ofera solutia perfecta pentru o colaborare intre Vertiv si Intel”, a declarat John Niemann, SVP global pentru divizia de racire la Vertiv. „Vertiv continua sa-si extinda portofoliul larg de racire cu lichid, dand companiei capacitatea de a sprijini liderii tehnologiilor AI de urmatoarea generatie, cum este Intel. Vertiv ajuta clientii sa accelereze adoptarea AI rapid si fiabil, ajutandu-i totodata sa atinga obiectivele de sustenabilitate.”

„Procesarea necesara pentru sarcinile de lucru AI a pus in centrul atentiei performanta, costurile si eficienta energetica ca preocupari de top pentru intreprinderile de astazi”, a declarat Dr. Devdatta Kulkarni, inginer principal si inginer principal pentru racire la acest proiect al Intel.

„Pentru a sprijini cresterea puterii de proiectare termica si a fluxului de caldura pentru acceleratoarele de generatie urmatoare, Intel a lucrat cu Vertiv si alti parteneri din ecosistem pentru a permite o solutie inovatoare de racire care va fi esentiala pentru a ajuta clientii sa atinga obiectivele critice de sustenabilitate.”