hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Va suna cunoscut? Apple ar putea renunta la Intel in favoarea unor procesoare proprii

Va suna cunoscut? Apple ar putea renunta la Intel in favoarea unor procesoare proprii

calendar_month 16 Ian 2015, 12:36
Nu este prima data cand auzim despre acest subiect. Apple ar putea folosi, in urmatoarele generatii de iMac-uri si Mackbook-uri, procesoare realizate chiar de companie, in defavoarea solutiilor hardware de la Intel, afirma un analist al firmei de cercetare de piata KGI.
Potrivit sursei citate, Apple ar putea lansa, incepand cu 2016, cel putin un produs din categoria computerelor care sa se bazeze pe un procesor din Seria "A". Compania care s-ar afla in carti pentru realizarea urmatoarei generatii de procesoare Apple A10, afirma analistul KGI, este Samsung, iar procesul de fabricatie folosit ar urma sa fie cel pe 10nm. Anterior se anticipa ca primele procesoare pe 10nm vor aparea pe piata abia in 2017 - 2018.

Va reamintim ca Apple si-a dotat computerele, pana in 2005, cu chip-uri PowerPC de la Motorola, dar a urmat schimbarea cu cele produse de Intel, care desi a fost o miscare contestata initial, nu s-a dovedit deloc rea. In ciuda afirmatiilor analistilor de la KGI, relatia Apple - Intel pare inca una destul de solida si nu prea vedem motive pentru care compania din Cupertino ar apela la o astfel de schimbare in viitorul apropiat.
Sursa: AppleInsider