hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Urmatoarele SoC-uri de la MediaTek ar putea include GPU-uri AMD Radeon Mobile

Urmatoarele SoC-uri de la MediaTek ar putea include GPU-uri AMD Radeon Mobile

calendar_month 23 Mar 2015, 13:35
Producatorul taiwanez MediaTek si-a prezentat recent roadmap-ul pentru acest an si a dezvaluit ca are in lucru inca un chipset de top care va aduce si mai multa putere de procesare pe device-urile mobile, pastrand in acelasi timp si un cost mai mic decat solutiile similare concurente.
Cel mai puternic chipset pe care il va prezenta MediaTek in acest an pare sa fie MT679X, cu procesor octa-core (cu nuclee Cortex A72 pentru performanta si Cortex A53 pentru eficienta energetica). Informatiile nu sunt tocmai noi, doar ca stirea merita atentie pentru un detaliu nou aparut, legat de colaborarea pe care taiwanezii ar fi demarat-o cu AMD. Urmatorul chipset de top de la Mediatek va dispune, potrivit presei taiwaneze, de GPU AMD Radeon Mobile. De asemenea, merita mentionat ca chipset-ul MT679X ar deveni primul din industrie care sa inglobeze tehnologia grafica mobila a AMD.

Noul chipset MediaTek MT679X ar putea debuta la sfarsitul acestui an, iar primele terminale mobile care il vor include vor ajunge pe piata la inceputul lui 2016, dupa cum scrie Gizmochina.
In acest moment este neclar daca SoC-ul MT679X va beneficia de proces de fabricatie pe 20nm sau pe 16nm (FinFet), dar porbabil a doua varianta este mai plauzibila, avand in vedere ca firmele concurente au adoptat deja procesul. 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?