hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Transformarea cardului de credit ¬ ecrane LCD, LED-uri si butoane

Transformarea cardului de credit ¬ ecrane LCD, LED-uri si butoane

calendar_month 10 Ian 2011, 18:28
Daca ai mai mult de un card de credit in portofel, atunci in mod oficial ai prea multe. Pe asta au mizat si cei de la compania Dynamics, care au dezvoltat un card de credit ce se poate reprograma si transforma in orice alt card de credit.
Dispozitivul (pentru ca la caracteristicile pe care le are, il putem numi asa) este complet computerizat, dispune de mici ecrane LCD, lumini cu LED, butoane, o banda magnetica care se poate reprograma si o baterie care are o durata de viata de patru ani – toate sub forma unui traditional card de credit.

Odata cu toate aceste tehnologii vin si o serie de abilitati care cel mai probabil ar fi trebuit implementate in cardurile de credit cu mult timp in urma. Se pot stoca mai multe numere pe acelasi card fizic sau se pot folosi butoanele cardului pentru a selecta contul cu care vrei sa platesti, iar banda se va re-magnetiza cu aceste numere.
Aceste butoane pot fi folosite ca un sistem de securitate, necesitand introducereea unui cod pentru a porni cardul, in vreme ce ecranul LCD care afiseaza numarul cardului devine blank dupa o perioada de inactivitate.

Iar daca aceasta masura de securitate nu este suficienta, LCD-ul poate fi setat sa afiseze coduri de securitate dinamice, oferind astfel asigurari ca daca cineva fura numarul cardului, nu va putea schimba nimic referitor la contul utilizatorului.
Nu stim exact cand vor introduce bancile aceste carduri la scara larga, insa nu putem spera decat ca se va intampla foarte curand. Portofele noastre au nevoie de o reorganizare.
Sursa 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?