hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Totul despre Intel Core i7 Mobile Processor

Totul despre Intel Core i7 Mobile Processor

calendar_month 25 Sep 2009, 09:26
Noul procesor, Intel Core i7 Mobile Processor, a fost lansat in doua variante: Intel Core i7 Mobile Processor si Intel Core i7 Mobile Processor Extreme Edition. Compania a anuntat de asemenea si chipsetul Intel PM55 Express Chipset.

Cunoscute inainte de lansare sub numele de cod Clarksfield, procesoarele Intel Core i7 mobile dispun de tehnologia Intel Turbo Boost, ce poate accelera viteza procesorului cu pana la 75%, pentru a face fata cu succes oricarei incarcari, dar si de Intel Hyper-Threading, tehnologie ce ofera o performanta sporita a procesorului in lucrul cu aplicatiile ce necesita o putere de procesare mare. Noile procesoare include suport pentru memorii DDR3 dual channel cu o frecventa de 1333Mhz si 1 x16 sau 2 x8 PCI Express 2.0. Indiferent daca utilizatorii prelucreaza un clip video, compun muzica, se joaca sau modifica statusul contului personal de pe Facebook, procesoarele
IntelR Core i7 mobile se adapteaza pentru a furniza puterea de procesare potrivita pentru sarcina respectiva.

Nume de cod Clarksfield


Asa cum stiti de pe site-ul nostru Intel Corporation a lansat revolutionarele procesoare Intel Core i7 Mobile Processor si Intel Core i7 Mobile Processor Extrem Edition, introducand astfel arhitectura Nehalem, premiata si super-rapida, pe segmentul laptopurilor.

Conform producatorilor, noile procesoare, impreuna cu chipsetul Intel PM55 Express Chipset, furnizeaza cea mai buna experienta mobila posibila pentru jocuri, digital media, fotografii, muzica, aplicatii de business si programe ce au nevoie de o putere de procesare mare. De asemenea, atunci cand aceste aplicatii sunt folosite simultan, chipurile ofera o performanta superioara.


Cunoscute inainte de lansare sub numele de cod “Clarksfield,” procesoarele Intel Core i7 mobile dispun de tehnologia Intel Turbo Boost Technology, ce poate accelera viteza procesorului cu pana la 75%, pentru a face fata cu succes oricarei incarcari, dar si de Intel Hyper-Threading Technology, tehnologie ce ofera o performanta sporita a procesorului in lucrul cu aplicatiile ce necesita o putere de procesare mare. Noile procesoare Intel Core i7 mobile includ suport pentru memorii DDR3 dual channel cu o frecventa de 1333Mhz si 1 x16 sau 2 x8 PCI Express 2.0.

Laptopurile cu Intel Core i7 mobile processor Extreme Edition suporta Intel Extreme Memory Profiles (Intel XMP) si Intel Extreme Tuning Utility, cel mai bun utilitar de tuning ce permite overclock-ingul laptopului pentru a obtine cea mai buna performanta si optimizare a bateriei. Aditional, chipsetul Intel PM55 Express Chipset permite workstation-urilor si laptopurilor de jocuri sa suporte caracteristi precum Intel Matrix Storage Technology, Intel High-Definition Audio, si interfete marite I/O.

Preturi si disponibilitate
Principalii producatori, Asus, Dell, HP si Toshiba au inceput deja sa livreze laptopuri bazate pe procesoare mobile Intel Core i7, urmand sa apara sisteme suplimentare create de diversi producatori in urmatoarele luni. Pentru o cantitate de o mie de unitati preturile procesoarelor sunt urmatoarele: Intel Core i7-920XM - 1054$, Intel Core i7-820QM-$546 si Intel Core i7-720QM - 364$. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: