hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  SSD-ul de 40 GB de la Intel ajunge si in Romania

SSD-ul de 40 GB de la Intel ajunge si in Romania

calendar_month 16 Mar 2010, 10:24
Intel a anuntat astazi un nou produs ce se alatura Solid State Drive-urilor Intel de mare performanta: Intel X25-V Value SATA SSD. Noutatea din aceasta stire pe care Hit.ro o anunta in ianuarie este ca produsul ajunge si pe piata din Romania. Cu un pret de 125 USD, acesta unitate de stocare de 40 GB este destinata netbook-urilor si configuratiilor desktop tip dual-drive/boot.


SSD-urile pot sa inlocuiasca hard disk-urile (HDD) traditionale sau sa coexiste cu ele. Neavand parti mobile sau plattere (discuri circulare pe care se stocheaza datele magnetice) care se rotesc, SSD-urile sunt mai fiabile si ofera performante superioare.

Astfel, utilizatorii devin mai productivi, avand la dispozitie sisteme mai rapide. Intr-o configuratie de acest gen, ce presupune existenta unui hard disk si adaugarea noului Intel X25-V intr-un desktop, atat sistemul de operare cat si aplicatiile preferate sunt instalate pe SSD, pentru a beneficia de viteza si performanta sa.

Un Solid-State Drive este de aproape 4 ori mai rapid decat un hard disk de 7200RPM. Unitatea initiala, hard disk-ul, va fi folosit ca si spatiu de stocare a datelor. In configuratia rezultata noul SSD este denumit in mod obisnuit “boot” drive, accelerand timpul de initializare a sistemului de operare si a aplicatiilor.

De exemplu, cu 40GB capacitate de boot drive, un utilizator poate sa incarce pe SSD sistemul de operare Microsoft Windows 7, aplicatii Microsoft Office si sa instaleze jocurile preferate, ca de exemplu Dragon Age: Origins, avand in ansamblu experienta unui sistem cu pana la 43% mai rapid sau a unei experiente de joc cu pana la 86% mai buna. De asemenea, SSD accelereaza si alte operatiuni, cum ar fi initializarea sistemului, deschiderea aplicatiilor si fisierelor sau reintrarea in activitate din modul standby.

Intel X25-V ofera 40GB de memorie NAND flash pe 34nm. Aceasta memorie non-volatila retine date chiar si cand alimentarea este intrerupta si este utilizata in echipamente precum smartphone-uri, playere audio, carduri de memorie sau SSD-uri, asigurand o stocare de date rapida si de incredere. Fata de un HDD traditional, un SSD are avantaje clare, cum ar fi performanta superioara, economisirea bateriei si rezistenta.

SSD-ul de 40GB Intel X25-V completeaza linia de produse de inalta performanta de la Intel, Intel X25-M Mainstream SATA SSD, care ofera capacitati de stocare de 80GB si 160GB. Toate SSD-urile Intel sunt concepute si produse de Intel utilizand propria memorie NAND flash de la IM Flash Technologies (IMFT) si includ un controller patentat si un firmware updatabil.

In plus, X25-V suporta functia Microsoft Windows 7 Trim prin Intel SSD Optimizer. Este inclus si Intel SSD Toolbox, un set de tool-uri utilitare dezvoltate de Intel pentru a contribui la o mai buna administrare si a sustine performantele excelente ale SSD-urilor Intel.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: