hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Seagate opreste productia HDD-urilor de 7200 rpm

Seagate opreste productia HDD-urilor de 7200 rpm

calendar_month 05 Mar 2013, 11:30
S-ar putea spune ca asistam la primul semn concret ca SSD-urile incep sa castige piata, cel putin pe segmentul laptopurilor si ultrabook-urilor high-end. Seagate va opri definitiv productia de HDD-uri cu viteze de rotatie de 7200 pentru notebook-uri, la sfarsitul acestui an.
Totusi, Seagate va continua sa produca HDD-uri de 5400 rpm care sunt dedicate laptopurilor mid range, dupa cum afirma, pentru X-bitLabs, unul dintre directorii de marketing ai producatorului.

Desi din punct de vedere al costurilor nu am vazut aproape nicio scadere de preturi care sa determine o extindere masiva a SSD-urilor, este clar ca performantele Solid State Disk in fata clasicului si batranului HDD sunt atu-ul decisiv, chiar daca vorbim despre o piata dedicata utilizatorilor dispusi sa cheltuiasca sume mari pentru achizitionarea ultrabook-urilor sau notebook-urilor premium.

Care sunt inca avantajele HDD-urilor in raport cu SSD-urile, pe langa costurile incomparabil mai mici? Capacitatea pe care o pot ingloba: Seagate a depasit 4TB de informatie, specificatie inca de atins pe SSD-uri.
Pentru anumiti utilizatori, renuntarea Seagate la productia de HDD-uri la 7200 rpm nu este o veste buna. Pentru cei mai putin pretentiosi si versiunile de 5200 rpm sunt multumitoare. Pentru ceilalti, exista producatorii concurenti de HDD-ul la 7200 rpm care nu s-au grabit sa faca miscarea Seagate. Un lucru este cert. Disparitia HDD-ului este departe de a se intampla prea curand.
Sursa: ZDNet, Xbitlabs