hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Samsung va incepe sa produca chip-uri pe 14nm pentru Apple din 2015

Samsung va incepe sa produca chip-uri pe 14nm pentru Apple din 2015

calendar_month 15 Iul 2013, 14:00
Razboiul patentelor dintre Apple si Samsung a ajuns, anul trecut, la un apogeu anticipat. Informatiile neconfirmate atunci spuneau ca cele doua companii au rupt colaborarea pe parte de chip-uri si ca americanii au semnat un deal cu TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) pentru procesoarele urmatorelor generatii de iPhone.
Se pare insa ca apele s-au mai linistit, iar Apple si Samsung sunt gata sa ingroape securea razboiului. Potrivit Korea Economic Daily, Samsung si Apple au parafat deja o colaborare (sau o prelungire a colaborarii) prin care sud-coreenii vor produce chip-uri pentru idevice-urile americane in anul 2015.

Pe de alta parte, colaborarea dintre Apple si TSMC pare sa fi fost incheiata pe trei ani, ceea ce inseamna ca parteneriatul Apple cu Samsung se suprapune cu cel semnat cu TSMC.
Momentan, atat din presa coreeana cat si din cea americana informatiile care vin sunt contradictorii. Nu stim inca daca Apple va reveni la o colaborare exclusiva cu Samsung pentru furnizarea de chip-uri sau daca americanii vor decide sa pastreze ambele colaborari.

Tindem insa sa credem ca Apple va apela mai mult ca sigur la Samsung dintr-un motiv simplu: chip-urile pe 14nm produse de sud-coreeni sunt cam singurele din industrie care se ridica la standardele de calitate cerde Apple.
Sursa: Macrumors.com 

Sondaj

Ce placa video aveti?