Samsung si Vodafone finalizeaza primul apel de date cu procesoare AMD pe o retea Open RAN
3/36161
calendar_month 15 Feb 2024, 10:07


Companiile consolideaza extinderea Open RAN, valorificand expertiza lor tehnica acumulata din implementarea la scara larga a retelelor comerciale Open RAN.

Samsung si Vodafone, in colaborare cu AMD, au anuntat ca cele trei companii au realizat cu succes un apel de la un capat la altul cu cele mai recente procesoare AMD care utilizeaza tehnologia Open RAN, o premiera pentru industrie. Aceasta realizare comuna demonstreaza cum expertiza in materie de tehnologie a companiilor conduce la imbogatirea ecosistemului Open RAN in intreaga industrie.

Primul apel a fost realizat in laboratorul de cercetare si dezvoltare al Samsung din Coreea, folosind un RANvirtualizat al Samsung, versatil si compatibil cu O-RAN, alimentat de procesoarele din seria AMD EPYC™ 8004, pe serverele Telco/Edge ale Supermicro, sustinute de platforma Wind River Studio Container-as-a-Service (CaaS). Aceasta demonstratie a avut ca scop verificarea performantei optimizate, eficientei energetice si interoperabilitatii intre solutiile partenerilor.

Aceasta actiune comuna reprezinta angajamentul continuu al Samsung si Vodafone de a-si consolida pozitia pe piata Open RAN si de a-si extinde ecosistemul cu parteneri de frunte din industrie. Acest ecosistem Open RAN mai larg si in crestere ajuta operatorii sa construiasca si sa modernizeze retelele mobile cu o flexibilitate mai mare, un timp mai scurt de punere pe piata si performante de neegalat.

,,Acest efort colectiv marcheaza un punct de referinta cheie pentru industria retelelor mobile pentru a impulsiona Open RAN, aducand impreuna furnizori la fiecare nivel al structurii retelei. Demonstratia ilustreaza angajamentul si deschiderea Samsung de a valorifica intregul potential al retelelor mobile. Samsung lucreaza in mod constant cu alti lideri tehnologici pentru a oferi operatorilor mijloacele de a transforma retelele si de a capitaliza diversitatea ecosistemului Open RAN", a declarat June Moon, Vicepresedinte Executiv si Sef al R&D, in cadrul diviziei de Networks, Samsung Electronics.

,,Open RAN reprezinta o transformarea majora pentru progresul retelelor mobile pentru viitor. Atingerea acestui punct de referinta cu parteneri de varf din industrie precum Samsung si AMD arata dedicarea Vodafone de a-si indeplini promisiunea inovatiei Open RAN.

Vodafone cauta in mod constant sa inoveze reteaua sa, explorand potentialul si diversitatea ecosistemului", a declarat Nadia Benabdallah, Director al Strategiei de Retea si Inginerie la Grupul Vodafone. 

,,Industria telecomunicatiilor continua sa ceara noi niveluri de performanta si eficienta energetica, cu sarcini tot mai complexe si tinte de eficienta stringenta. Procesoarele AMD EPYC 8004 sunt optimizate pentru modelele moderne de implementare a retelelor de varf si vRAN pentru a permite evolutia actuala a industriei telecom spre retele cu adevarat deschise si virtualizate. Suntem extrem de mandri de colaborarea noastra cu Samsung si Vodafone, valorificand cele mai recente procesoare de centre de date pentru modernizarea infrastructurii telecomunicatiilor legacy si pentru a furniza performanta, eficienta si scalabilitatea de varf necesare pentru construirea retelelor mobile extrem de inovatoare.”, a declarat Kumaran Siva, vicepresedinte, Dezvoltare Strategica a Pietelor, AMD. 

,,Pe masura ce industria de telecomunicatii continua sa evolueze rapid, Samsung si partenerii sai de ecosistem sunt in fruntea inovatiei si transformarii. Aceasta realizare tehnica intre Samsung, Vodafone si AMD valideaza capacitatile imbunatatite dintre solutiile tuturor celor trei companii si sustine noii furnizori in ecosistemul Open RAN aflat in evolutie" a declarat Prakash Sangam, fondator si director al Tantra Analyst.Companiile vor demonstra rezultatele testului lor care depasesc 1Gbps pentru mai multi utilizatori, pe configuratia multi-celulara in cadrul evenimentului MWC 2024 (26 februarie – 29 februarie).

In iunie 2021, Samsung a devenit un partener strategic pentru Vodafone pentru a-si duce la indeplinire viziunea Open RAN de modernizare a retelelor legacy si de dezvoltare a unui ecosistem solid Open RAN. Incepand de atunci, companiile si-au extins colaborarea, marcand recent un punct de referinta prin demararea celei mai mari implementari Open RAN in Marea Britanie, in august 2023. Samsung a anuntat si o noua colaborare cu AMD pentru a avansa vRAN-ul 5G si Open RAN-ul virtualizat pentru transformarea retelei.

Ecosistemul puternic al Samsung demonstreaza capacitatea de a oferi solutii vRAN si Open RAN fiabile si durabile, care depasesc performanta specifica telcomunicatiilor. Cu obiectivul de a pre-testa si integra astfel de alternative, Samsung a cautat sa-si valideze solutiile vRAN si Open RAN, pentru a oferi operatorilor de retele o cale eficienta catre piata. Expertiza extensiva a Samsung in retelele comerciale este deja domonstrata la nivelul operatorilor principali din America de Nord, Europa si Asia.

Samsung este un pionier in livrarea cu succes a solutiilor 5G end-to-end, inclusiv circuite integrate, radiouri si nucleu de retele de telecomunicatii. Prin cercetare si dezvoltare continua, Samsung impinge industria sa avanseze retelele 5G cu portofoliul sau de produse lider pe piata, de la vRAN 3.0, Open RAN, nucleu, la solutii de retea private si instrumente de automatizare alimentate de AI. Compania furnizeaza in prezent solutii de retea operatorilor mobili care asigura conectivitatea la sute de milioane de utilizatori la nivel mondial.Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?