hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Samsung Electronics lanseaza primul monitor de gaming 4K de 240Hz din lume, Odyssey Neo G8

Samsung Electronics lanseaza primul monitor de gaming 4K de 240Hz din lume, Odyssey Neo G8

calendar_month 06 Iun 2022, 16:55
Odyssey Neo G8 ofera o rata de refresh foarte rapida, de 240Hz, alaturi de tehnologia Quantum Mini LED

Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial în industria de monitoare de gaming, a anuntat disponibilitatea globala a gamei de monitoare de gaming Odyssey G85NB, G75NB si G40B 2022, consolidand si mai mult pozitia fruntasa Odyssey în industrie prin oferirea celei mai imersive si realiste experiente de joc disponibile pe piata. G85NB – primul monitor de gaming 4K de 240Hz din lume – este disponibil într-un format de 32inch, oferind o calitate super-realista a imaginii, timp de raspuns rapid si performanta premium.

„Samsung este încantat sa dezvaluie cel mai rapid monitor de gaming 4K din lume pentru a debloca si mai multe oportunitati si a oferi inovatie pietei, creand o experienta noua si incredibil de captivanta. Jucatorii îsi doresc, în cele din urma, acea experienta captivanta în unitate cu personajul si scena din joc, iar Odyssey permite acest lucru cu functii superioare si o calitate a imaginii foarte realista”, a declarat Hyesung Ha, Vicepresedinte Executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics.

Odyssey Neo G8 (G85NB) – Viteza si rezolutie de neegalat

Noul Odyssey Neo G8 de 32inch este primul si cel mai rapid monitor din lume care îmbina un panou VA curbat 4K (3.840 x 2.160) 1000R cu tehnologie Quantum Matrix, cu o rata de refresh super rapida de 240Hz si un timp de raspuns de 1ms (GtG1). Rezolutia 4K este sustinuta si gama de culori ce acopera pana la 95% din spatiul de culoare DCI-P3. Design-ul lui Neo G8 a fost inspirat de stilul iconic al lui Odyssey Neo G9, oferind un exterior cool, plin de functii de performanta premium de gaming.

Împreuna cu AMD FreeSync Premium Pro, rata de refresh remarcabila si timpul de raspuns de 1ms, jucatorii reusesc sa obtina o acuratete asemanatoare cu cea din viata reala pentru a-si maximiza potentialul si a concura la cel mai înalt nivel în orice mediu de joc. Neo G8 utilizeaza, de asemenea, tehnologia Quantum Mini LED, permitand controlul ultra-fin si precis al LED-urilor pentru a asigura jucatorii ca vor vedea atat scenele întunecate, cat si cele luminoase asa cum au fost gandite. În plus, Quantum HDR 2000, cu o luminozitate maxima de 2.000nit si un raport de contrast static de un milion la unu, scoate în evidenta cele mai subtile detalii pentru o experienta de joc de neegalat.

Iluminarea CoreSync aflata pe partea din spate a monitorului detecteaza automat culorile pe ecran si le reda pentru a crea un sentiment mai profund de imersiune.

Odyssey Neo G8 este, de asemenea, construit pentru a oferi o gama larga de functii inovatoare pentru a îmbunatati orice experienta de joc. Monitorul este echipat cu o noua tehnologie de afisare numita Matte Display, care ofera atat protectie anti-glare, cat si anti-reflex, minimizand distragerile si mentinand utilizatorii concentrati asupra continutului din fata lor. În plus, monitorul ofera un suport reglabil în înaltime (HAS), precum si functionalitate de pivotare si înclinare pentru eficienta ergonomica si montare conforma cu standardele Video Electronics Standards Association (VESA). Utilizatorii îsi pot personaliza spatiul pentru un maxim de confort si productivitate, fiind sustinut de flexibilitatea lui Neo G8.

G85NB a fost recent recunoscut pentru tehnologia sa inovatoare si desemnat castigator în categoria CES 2022 Best of Innovation gaming, fiind premiat si cu CES 2022 Innovation Award, tot în categoria gaming.Odyssey Neo G7 (G75NB) – Intra în lumea virtuala cu tehnologia premium Mini-LED

Samsung îsi extinde gama de monitoare de gaming Odyssey cu noul Odyssey Neo G7, un monitor de 32inch 4K (3.840 x 2.160) cu panou VA curbat 1000R, o rata de reîmprospatare de 165Hz si timp de raspuns de 1ms (GtG), oferind o performanta de gaming premium.

Aceasta performanta este alimentata de multe dintre caracteristicile similare ale modelului Odyssey Neo G8, precum AMD FreeSync Premium Pro, tehnologia Quantum Mini LED, precum si Quantum HDR 2000 cu luminozitate maxima de 2.000nit si un raport de contrast static de un milion la unu pentru o imersiune ce transporta jucatorii în lumea virtuala a oricarui joc preferat.

Senzatia de imersiune în joc este îmbunatatita prin iluminarea CoreSync, care se gaseste pe spatele monitorului, aducand continutul la viata prin intermediul culorilor stralucitoare si vii, care transforma experientele de gaming în unele cu adevarat memorabile.

Suportul ergonomic, pe langa Auto Source Switch+, elimina orice frecare în timpul utilizarii pentru un maxim de performanta, productivitate si confort. De asemenea, jucatorii pot ajunge la continutul lor mai rapid, fara a fi nevoiti sa acceseze mai multe intrari. Acestia pornesc pur si simplu computerul, iar monitorul va recunoaste si comuta instantaneu între intrari.

Odyssey G4 (G40B) – Design futurist si caracteristici esentiale de gaming

G40B ofera o optiune geniala pentru jucatorii în cautare de un monitor cu toate caracteristicile esentiale de gaming, împachetate într-un design futurist. Disponibil în dimensiuni de 25 si 27inch, rezolutia Full HD (1.920 x 1.080) a lui G4 ofera o rata de reîmprospatare super rapida de 240Hz, timp de raspuns de 1ms (GtG), panou IPS cu unghi larg de vizualizare si suport HDR10 pentru o experienta de gaming de nivel înalt. Acest lucru este îmbunatatit si mai mult de AMD FreeSync Premium si de compatibilitatea G-SYNC pentru un joc fluid. De asemenea, utilizatorii se pot relaxa în compania unui echipament confortabil cu functii ergonomice, precum HAS, rotire, înclinare si pivotare, pentru a gasi pozitia perfecta de joc.

Monitoarele de gaming Samsung Odyssey G85NB, G75NB si G40B vor fi disponibile la nivel global pe parcursul lunii iunie, programul de lansare variind în functie de regiune.

1 De la gri la gri. O unitate de masura a vitezei pixelilor. Folosit pentru a masura timpul de raspuns al monitoarelor de jocuri.
 

Sondaj

Ce placa video aveti?