hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Samsung dezvolta cea mai rapida memorie DRAM LPDDR5X de 10,7 Gbps din industrie, optimizata pentru aplicatii AI

Samsung dezvolta cea mai rapida memorie DRAM LPDDR5X de 10,7 Gbps din industrie, optimizata pentru aplicatii AI

calendar_month 17 Apr 2024, 18:20


Caracteristicile de varf din industrie vin cu performanta cu 25% mai mare, capacitate cu 30% mai mare si eficienta energetica cu 25% mai mare

Noul LPDDR5X este solutia optima pentru viitoarele aplicatii pe dispozitiv si este de asteptat sa extinda adoptarea in computere, acceleratoare, servere si automobile.

Samsung Electronics, lider mondial in tehnologia avansata de memorie, a anuntat astazi ca a dezvoltat primul LPDDR5X DRAM din industrie care accepta cea mai inalta performanta a industriei de pana la 10,7 gigabiti pe secunda (Gbps).

Folosind tehnologia de proces de clasa 12 nanometri (nm), Samsung a atins cea mai mica dimensiune a cipului dintre LPDDR-urile existente, consolidandu-si liderul tehnologic pe piata DRAM cu putere redusa.

„Pe masura ce cererea de memorie de inalta putere si de inalta performanta creste, se asteapta ca LPDDR DRAM sa-si extinda aplicatiile de la in principal mobile la alte domenii care necesita in mod traditional performanta si fiabilitate mai ridicate, cum ar fi PC-uri, acceleratoare, servere si automobile”, a spus YongCheol Bae. Vicepresedinte executiv al Planificarii Produselor de Memorie pentru Business Memory la Samsung Electronics. „Samsung va continua sa inoveze si sa livreze produse optimizate pentru viitoarea era AI pe dispozitiv, printr-o stransa colaborare cu clientii.” 

Odata cu cresterea aplicatiilor AI, AI pe dispozitiv, care permite procesarea directa pe dispozitive, devine din ce in ce mai cruciala, subliniind nevoia de memorie LPDDR de inalta performanta si de consum redus.

Samsung LPDDR5X de 10,7 Gbps nu numai ca imbunatateste performanta cu mai mult de 25% si capacitatea cu peste 30%, comparativ cu generatia anterioara, dar si extinde capacitatea pachetului unic de DRAM mobila pana la 32 de gigaocteti (GB), facandu-l un optim solutie pentru era AI pe dispozitiv, care necesita memorie de inalta performanta, de mare capacitate si de consum redus. 

In special, LPDDR5X incorporeaza tehnologii specializate de economisire a energiei, cum ar fi variatia optimizata a puterii care ajusteaza puterea in functie de sarcina de lucru si intervale extinse ale modului de consum redus, care prelungesc perioadele de economisire a energiei. Aceste imbunatatiri sporesc eficienta energetica cu 25% fata de generatia anterioara, permitand dispozitivelor mobile sa ofere o durata de viata mai lunga a bateriei si permitand serverelor sa minimizeze costul total de proprietate (TCO) prin reducerea consumului de energie la procesarea datelor.

 Productia in masa a LPDDR5X de 10,7 Gbps este programata sa inceapa in a doua jumatate a anului, dupa verificarea cu procesorul de aplicatii mobile (AP) si furnizorii de dispozitive mobile.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: