hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Samsung ar putea lansa un telefon cu procesor Intel Moorefield

Samsung ar putea lansa un telefon cu procesor Intel Moorefield

calendar_month 18 Iun 2014, 13:30
Un site coreean afirma ca Samsung se pregateste sa lanseze un smartphone avand la baza un Intel Atom. Mai precis, este vorba de Atom Z3500, care mai este cunoscut si sub numele de Moorefield.
Moorefield a fost lansat de Intel la MWC, in februarie, si este un procesor quad-core pe 64 de biti care ruleaza la 2.3GHz. Cu toate acestea, sursele spun ca acesta va fi limitat la 1.7GHz pentru a limita problemele legate de consumul de baterie si eventuala incalzire suplimentara.

Desi ne-am astepta ca procesorul sa echipeze un handset high-end, se pare ca nu va fi nici pe departe asa. Acest lucru se intampla si datorita faptului ca producatorul a scazut pretul procesorului la 7 dolari, ceea ce reprezinta un pret extrem de apropiat de cel de productie, lucru care se intampla mai rar.
Insa, in ceea ce ne priveste, credem ca vom mai avea de asteptat pana vom vedea un asemenea procesor echipand un telefon Samsung, compania fiind cunoscuta pentru faptul ca se bazeaza pe procesorele de la Qualcomm sau ale propriei divizii, aceasta producand si chipset-urile Exynos.
Sursa: Phone Arena 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?