hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Samsung ar putea demara productia de chip-uri pe 14nm, inclusiv A9 pentru Apple, la sfarsitul anului

Samsung ar putea demara productia de chip-uri pe 14nm, inclusiv A9 pentru Apple, la sfarsitul anului

calendar_month 03 Oct 2014, 09:30
Sud-coreenii de la Samsung vor incepe productia de procesoare bazate pe tehnologie de fabricatie pe 14nm la sfarsitul acestui an, principalii beneficiari fiind Apple, Qualcomm si AMD.

Unul dintre principalii beneficiari va fi Apple, compania americana intentionand sa demareze la randul ei productia pentru chipset-urile A9 in curand. Astfel, desi TSMC, celalalt furnizor important de procesoare pentru Apple, a livrat pentru americani majoritatea chipseturilor A8 (iPhone 6 si iPhone 6 Plus), Samsung va deveni optiunea principala a companiei din Cupertino pentru urmatoarea generatie de iDevice-uri. Informatia a fost confirmata chiar de oficialii Samsung.

Optiunea Apple ar putea fi justificata de faptul ca doar Samsung are capacitatea de a realiza procesoare bazate pe procesul de fabricatie de 14nm, in timp ce TSMC pregateste chip-uri pe 16nm. Actuala generatie de procesoare A8 este bazata pe proces de fabricatie pe 20nm, iar Samsung sustine ca viitoarele chip-uri pe 14nm vor fi cu 35% mai economice, cu 15% mai mici si vor furniza o putere de calcul cu 20% mai mare decat procesoarele bazate pe 20nm.
In timp ce rolul pe care il va juca TSMC in fabricarea urmatoarelor chip-uri pentru Apple ramane necunoscut, Samsung isi consolideaza pozitia de partener principal al americanilor in aceasta ecuatie, dupa ce a jucat un rol secundar in productia de procesoare A8, care doteaza iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu doar 40% din volum.
Sursa: Electronista 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?