Samsung a lansat SSD-ul 990 EVO
3/35984
calendar_month 25 Ian 2024, 10:55


Samsung Electronics America a anuntat lansarea SSD-ului 990 EVO, oferind performante solide pentru sarcinile de zi cu zi, compatibilitate imbunatatita cu interfata pentru a se potrivi cu sistemele proprii ale consumatorilor si o eficienta energetica mai buna. Conceput pentru a imbunatati experientele de calcul de zi cu zi, cum ar fi jocurile, lucrul si editarea video/foto, SSD-ul NVMe ofera o solutie ideala pentru o gama variata de utilizatori.

„990 EVO ofera o solutie de stocare hibrida care va permite sa aduceti cu usurinta flexibilitate si configuratie sigura pentru viitor”, a declarat Jose Hernandez, director senior de marketing pentru produse de memorie la Samsung. „Aceste dispozitive echilibreaza performanta, eficienta energetica si fiabilitatea, facandu-le o alegere versatila pentru cea mai recenta interfata si excelente pentru o varietate de sarcini de zi cu zi, cum ar fi jocurile, lucrul, editarea si multe altele.”

Un SSD versatil pentru calcularea actuala si viitoare

990 EVO este un SSD versatil creat pentru a satisface nevoile de calcul actuale, anticipand in acelasi timp cerintele viitoare. Este conceput pentru a fi compatibil atat cu interfetele PCIe 5.0, cat si cu PCIe 4.0, asigurandu-se ca poate fi instalat intr-o mare varietate de sisteme, mentinand in acelasi timp o performanta optima.

Suportand atat interfetele PCIe 4.0 x4, cat si PCIe 5.0 x2, 990 EVO se potriveste nevoilor sistemelor actuale care accepta sloturi PCIe 4.0 M.2, oferind si compatibilitate cu interfetele PCIe 5.0 in aplicatiile viitoare.

Performanta imbunatatita fata de generatia anterioara pentru acces mai rapid

990 EVO ofera performante imbunatatite cu pana la 43% fata de modelul anterior, SSD-ul 970 EVO Plus. Aceasta inseamna ca este nevoie de aproape jumatate din timp pentru a va accesa datele, minimizand timpii de incarcare, astfel incat sa puteti incepe sa faceti alte lucruri cu timpul suplimentar. Unitatea ofera viteze de citire secventiale de pana la 5.000 megaocteti pe secunda (MB/s) si viteze de scriere de pana la 4.200 MB/s. Vitezele sale de citire si scriere aleatoare sunt, de asemenea, imbunatatite cu pana la 700K operatiuni de intrare/iesire pe secunda (IOPS) si, respectiv, 800K IOPS.

Folosind tehnologia Host Memory Buffer (HMB) pentru a se conecta direct la DRAM-ul procesorului gazda, SSD-ul poate obtine performante optimizate chiar si cu un design fara DRAM. Daca faceti upgrade de la un SSD mainstream anterior, puteti experimenta viteze de incarcare mai mari pentru jocuri si acces mai rapid la fisiere mari.

Eficienta energetica imbunatatita si control termic inteligent

Samsung 990 EVO include o eficienta energetica imbunatatita de pana la 70% in comparatie cu predecesorul sau, permitandu-va sa extindeti utilizarea PC-urilor sau laptopurilor fara a va preocupa ca ramaneti fara baterie. Asta inseamna ca puteti continua sa lucratii la o cafenea sau din confortul canapelei, fara a avea nevoie de o priza in apropiere pentru mai mult timp.

Unitatea accepta, de asemenea, Modern Standby 1, un etalon pentru computer care asigura ca dispozitivul poate relua rapid din starea de repaus. Chiar daca sunteti in modul de consum redus, dispozitivul poate relua instantaneu conexiunea la internet si receptia, fara intreruperi a notificarilor.

Eticheta distribuitorului de caldura a 990 EVO regleaza in mod eficient starea termica a unitatii, permitand operatiunilor sa ruleze constant la cele mai inalte niveluri, fara a compromite integritatea unitatii.Asistenta software Samsung Magician

Software-ul Samsung Magician ofera o suita de instrumente de optimizare Samsung SSD pentru functionalitate imbunatatita. Puteti simplifica procesul de migrare a datelor pentru upgrade-uri SSD fara efort si in siguranta. In plus, Samsung Magician protejeaza datele valoroase, monitorizeaza starea unitatii si ofera actualizari de firmware in timp util pentru a se asigura ca datele dumneavoastra sunt protejate.

990 EVO va fi disponibil la pretul de vanzare cu amanuntul sugerat de producator (MSRP) de 124,99 USD pentru modelul de 1 TB si 209,99 USD pentru modelul de 2 TB.

Specificatii Samsung SSD 990 EVO

Interfata    PCIe Gen 4.0 x4 / 5.0 x2 NVMe 2.02
Factor de forma    M.2 (2280)
Memorie de stocare    Samsung V-NAND 3-TLC
Controlor    Controler intern Samsung
Capacitate 3    1TB    2TB
Viteza de citire/scriere secventiala 4,5    Pana la 5.000 MB/s, pana la 4.200 MB/s
Viteza de citire/scriere aleatorie (QD32) 4,5    Pana la 680K IOPS, 800K IOPS    Pana la 700K IOPS, 800K IOPS
Software de management    Software-ul Samsung Magician
Criptarea datelor    Criptare completa pe disc AES pe 256 de biti, TCG/Opal V2.0,
unitate criptata (IEEE1667)
Total octeti scrisi    600TB    1200TB
Garantie 6    Garantie limitata de cinci ani 7

1 Pentru informatii detaliate despre Modern Standby, va rugam sa vizitati site-ul web Microsoft (https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/device-experiences/part-selection#ssd-storage).
2 Marca de design NVM Express® este o marca comerciala inregistrata a NVM Express, Inc.
3 1 GB = 1.000.000.000 de octeti de catre IDEMA. O anumita portiune de capacitate poate fi utilizata pentru utilizarea fisierelor de sistem si a intretinerii, astfel incat capacitatea reala poate diferi de ceea ce este indicat pe eticheta produsului.
4 ,5 Masuratorile secventiale si aleatorii ale performantei se bazeaza pe IOmeter1.1.0. Performanta poate varia in functie de versiunea de firmware a unui SSD, hardware-ul sistemului si configuratia.
Configuratia sistemului de testare: procesor AMD Ryzen9 7950x cu 16 nuclee CPU@4.5GHz , DDR5 4800MHz 16GBx2 (PC5-38400), OS-Windows 11 Pro 64bit, Chipset – ASRock X670E Taichi
6 Samsung Electronics nu va fi raspunzatoare pentru nicio pierdere, inclusiv, dar fara a se limita la, pierderea de date sau alte informatii continute in produsele Samsung Electronics sau pierderea de profit sau de venituri care poate fi suportata de utilizator. Pentru mai multe informatii despre garantie, va rugam sa vizitati samsung.com/SSD sau semiconductor.samsung.com/internal-ssd/
7 Cinci ani sau totalul de octeti inscrisi (TBW), oricare survine primul. Pentru mai multe informatii despre garantie, va rugam sa consultati documentul de garantie anexat in pachet.