hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Samsung a inceput productia de chipseturi A9 (pe 14nm) pentru Apple

Samsung a inceput productia de chipseturi A9 (pe 14nm) pentru Apple

calendar_month 15 Dec 2014, 11:15
Samsung a demarat productia de chipset-uri A9 pentru Apple si se pare ca primele unitati de test au fost livrate catre compania din Cupertino.
Urmatoarea generatie de chipseturi, Apple A9, beneficiaza de procesul de fabricatie pe 14nm si vor dota smartphoneurile si tabletele ale Apple care vor ajunge pe piata in 2015. Nu este pentru prima data cand vorbim despre preluarea productiei de chipseturi pentru Apple de catre Samsung (anterior, o mare parte din productia procesoarelor Apple revenea companiei TSMC), dar acum exista o confirmare.

(foto: Pocket-lint)
Noile chipseturi A9 care folosesc proces de fabricatie pe 14nm vor aduce pe device-urile Apple o performanta mai mare decat cea oferita de generatia actuala de procesoare Apple, dar si o reducere a consumului de energie.
Mai exact, actuala generatie de procesoare A8 este bazata pe proces de fabricatie pe 20nm, iar Samsung sustine ca chip-urile pe 14nm sunt cu 35% mai economice, cu 15% mai mici si vor furniza o putere de calcul cu 20% mai mare decat procesoarele bazate pe 20nm.
Noile procesoare produse de Samsung se vor regasi in iPhone 6S sau iPhone 7 si in urmatoarea generatie de tablete iPad.
Sursa: Packet-lint 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?