hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Qualcomm prezinta Snapdragon 805, procesor mobil pentru video UltraHD

Qualcomm prezinta Snapdragon 805, procesor mobil pentru video UltraHD

calendar_month 21 Nov 2013, 14:14
Dupa ce procesorul Qualcomm Snapdragon 800 a fost adoptat de multe dintre cele mai bune smartphones ale momentului, producatorul lanseaza Snapdragon 805, cip quad-core pentru gadgeturi mobile, care poate reda video la calitate UltraHD 4K.
Chipsetul include noul procesor grafic Adreno 420, care aduce un upgrade important al puterii de procesare video. Qualcomm sustine chiar ca noul Adreno include o crestere de 40%, iar cele 4 nuclee nuclee Krait din procesor au o viteza de tactare de 2,5GHz.

Noul Qualcomm Snapdragon 805 a fost creat pentru tablete, smartphones si televizoare inteligente, oferind in sfarsit posibilitatea de a viziona continutul filmat pe gadgeturi care includ o camera 4K.
Procesorul Qualcomm quad-core pentru video UltraHD are o viteza a memoriei de 25,6GB/s si include si modemul Gobi MDM9x25 pe 28nm, care ofera conectivitate LTE. Chipsetul Qualcomm Snapdragon 805 include si un procesor nou pentru camera foto, care aduce imbunatatiri tehnice semnificative si un consum de energie mai redus.
Snapdragon 805 va ajunge la vanzare abia in 2014, deci gadgeturile lansate in primul sau chiar al doilea trimestru al anului nu il vor putea utiliza.
Sursa: Engadget 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?