hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Procesorul ARM Cortex-A17 este cu 60% mai performant decat A9

Procesorul ARM Cortex-A17 este cu 60% mai performant decat A9

calendar_month 12 Feb 2014, 13:00
ARM a dezvaluit cateva lansari hardware noi, care ar putea ajunge in gagdeturi pana la finalul anului. Cel mai important este procesorul quad-core cu nuclee Cortex-A17, care promite o performanta cu peste jumatate mai mare decat generatia anterioara de procesoare cu nuclee Cortex-A9.
Noul procesor ARM cu nuclee A17 foloseste arhitectura big.LITTLE, cu CoreLink CCI-400 Cache Coherent Interconnect, si a fost construit pe 28nm. MediaTek a anuntat deja primul procesor octa-core care va utiliza CPU-ul creat de ARM.

Noul procesor ARM Cortex-A17 va fi disponibil pentru inceput in doua variante de chipset. ARM il va oferi fie alaturi de un GPU Mali-T720 pentru gadgeturile entry-level, fie cu un procesor grafic Mali-V500 care ofera playback video 4K alaturi de un display controller Mali-DP500.
In afara de smartphones si tablete, ARM spera ca noile procesoare cu nuclee Cortex-A17 sa fie utilizate si pentru televizoare inteligente, set top box-uri si alte gadgeturi, inclusiv sisteme auto computerizate.
Sursa: SlashGear 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?