hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Primele telefoane si tablete "romanesti" octa-core apar in 2014, odata cu chipsetul AllWinner A80

Primele telefoane si tablete "romanesti" octa-core apar in 2014, odata cu chipsetul AllWinner A80

calendar_month 03 Oct 2013, 11:30
Compania chineza AllWinner a anuntat ca este aproape gata pentru demararea productiei chipset-ului A80, primul din portofoliul sau care va oferi opt nuclee.
AllWinner este o companie din China care produce procesoare dedicate segmentului entry si mid-range de smartphone-uri si tablete. De altfel, multe astfel de procesoare doteaza o serie de gadgeturi aduse sub brand romanesc de companiile autohtone.
Allwinner A80 se bazeaza pe arhitectura big.LITTLE, ca si Samsung Exynos 5, prin urmare nu este un procesor octa-core in adevaratul sens al cuvantului.
Oricum, reprezentantii companiei afirma ca noul procesor va oferi o performanta imbunatatita device-urilor pe care va fi implementat.

Desi AllWinner nu a oferit niciun fel de detaliu referitor la plaja vitezei de tact si nici la solutia grafica utilizata, am aflat totusi ca noul chipset va intra pe piata in 2013, iar in 2014 vom vedea si primele device-uri care vor rula pe AllWinner A80.
La fel de probabil compania Allview ar putea sa fie prima care sa propuna smartphone-uri si tablete aduse sub brand local si care vor beneficia de tehnologia octa-core a AllWinner.
Trebuie precizat faptul ca spre deosebire de AllWinner, care a ales o solutie ceva mai ieftina pentru primele sale chipset-uri asa-numite octa core, rivalul MediaTek livreaza deja procesoare cu tehnologie reala octa-core.
Sursa: Gizmochina 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?