hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  NVIDIA lanseaza tehnologia G-SYNC: elimina efectul de stutter si latenta

NVIDIA lanseaza tehnologia G-SYNC: elimina efectul de stutter si latenta

calendar_month 21 Oct 2013, 17:46
Nvidia a anuntat lansarea noii tehnologii G-SYNC, o solutie pe care compania o propune pentru rezolvarea problemelor de sincronizare dintre placile grafice si monitoarele de gaming. Mai exact, G-SYNC promite inlaturarea efectului de stutter si a latentei crescute pentru obtinerea unor imagini de calitate ridicata.

Cumpara de la eMAG.ro placi video nVidia
"Tehnologia NVIDIA G-SYNC reprezinta rezultatul unui program de cercetare si dezvoltare indelungat cu scopul obtinerii unei sincronizari a ratei de refresh cu rata de randare a GPU-ului. In acest fel imaginile sunt redate in momentul in care sunt prelucrate de catre unitatea de procesare vizuala (GPU), oferind astfel o experienta fluida, potrivit unui comunicat de presa.

Tehnologia G-SYNC include un modul G-SYNC NVIDIA, integrabil in monitoare de gaming si in modele selectate de placi video bazate pe arhitectura Kepler. De altfel, deja Un numar considerabil de producatori de display-uri a inclus deja tehnologia G-SYNC in monitoarele din generatia 2014.
ASUS, BenQ, Philips si ViewSonic reprezinta primele companii ce urmeaza sa adopte aceasta tehnologie, mai anunta Nvidia.