Noua generatie de servere Dell PowerEdge ofera performante avansate si un design eficient din punct de vedere energetic
8/8393
calendar_month 19 Ian 2023, 15:38
Din sumar
• Extinderea portofoliului de servere Dell PowerEdge ofera mai multa performanta, inclusiv o inferenta AI de pana la 2,9 ori mai mare
• Designul Dell Smart Flow si progresele Dell Power Manager software ofera o mai mare eficienta energetica
• Dell Secured Component Verification ajuta la securizarea lantului de aprovizionare cu verificare criptografica
• Portofoliul Dell APEX ofera o experienta moderna de compute as-a-Service, sprijinind companiile sa imbunatateasca operatiunile IT si, in acelasi timp, sa profite la maximum de resursele lor
Pe larg
Dell Technologies (NYSE:DELL) extinde portofoliul de servere cel mai bine vandut din industrie1, cu inca 13 servere Dell PowerEdge de ultima generatie, concepute pentru a accelera performanta si fiabilitatea in calculul performant din centrele de date centrale, cloud-uri publice de mari dimensiuni si locatii edge.
Noua generatie de servere PowerEdge de tip rack, tower si multi-nod, cu procesoare Intel Xeon Scalable de generatia a 4-a, include software Dell si progrese tehnice, cum ar fi noul design Smart Flow, pentru a imbunatati eficienta energetica si a costurilor. Capacitatile Dell APEX extinse vor ajuta organizatiile sa adopte o abordare as-a-Service, permitand operatiuni IT mai eficiente care sa valorifice la maximum resursele de calcul, minimizand in acelasi timp riscurile.
„Clientii apeleaza la Dell pentru servere usor de administrat, dar sofisticate si eficiente, cu capacitati avansate pentru a sustine sarcinile de lucru critice pentru afaceri", a declarat Jeff Boudreau, presedinte si director general al Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. „Noua noastra generatie de servere Dell PowerEdge ofera inovatii de neegalat care ridica stacheta in materie de eficienta energetica, performanta si fiabilitate, simplificand in acelasi timp modul in care clientii pot implementa o abordare Zero Trust pentru o mai mare securitate in toate mediile lor IT."
Noile servere Dell PowerEdge sunt concepute pentru a raspunde nevoilor unei game de sarcini de lucru solicitante, de la inteligenta artificiala si analytics pana la baze de date de dimensiuni mari. Portofoliul extins anuntat in noiembrie 2022, care include familia de servere PowerEdge XE cu GPU NVIDIA H100 Tensor Core si suita NVIDIA AI Enterprise software se bazeaza pe progresele din domeniul inteligentei artificiale si al invatarii automate.
Servere noi pentru furnizorii de servicii cloud
Serverele Dell PowerEdge HS5610 si HS5620 ofera solutii optimizate, adaptate pentru furnizorii de servicii cloud care gestioneaza centre de date de mari dimensiuni, multi-vendor. Disponibile atat in factorii de forma 1U, cat si 2U, aceste noi servere cu doua socket-uri sunt disponibile cu Dell Open Server Manager, o solutie de gestionare a sistemelor bazata pe OpenBMC pentru a simplifica gestionarea flotei de servere multi-vendor.
Performanta mai mare si management mai simplu
Noua generatie de servere PowerEdge vine cu performante imbunatatite, inclusiv Dell PowerEdge R760, care ofera o inferenta AI de pana la 2,9 ori mai mare pe procesoarele Intel Xeon Scalable de generatia a 4-a cu Intel Deep Learning Boost si Intel Advanced Matrix Extensions.2 PowerEdge R760 ofera, de asemenea, o crestere cu pana la 20% a numarului de utilizatori VDI3 si cu peste 50% mai multi utilizatori SAP Sales & Distribution pe un singur server, comparativ cu generatia anterioara.4 Sistemele PowerEdge pot fi comandate cu unitati de procesare a datelor NVIDIA Bluefield-2 pentru a oferi capacitati suplimentare pentru sarcinile de lucru, pentru eficienta energetica in implementari private, hibride si multicloud.
Imbunatatirile aduse Dell monitoring software si noile servicii faciliteaza si mai mult managementul serverelor:
• Dell CloudIQ - Software-ul Dell combina monitorizarea proactiva, invatarea automata si analiza predictiva, oferind in acelasi timp o viziune cuprinzatoare a serverelor, indiferent unde se afla acestea. Actualizarile includ progrese in ceea ce priveste prognoza performantelor serverelor, operatiuni de intretinere selectiva si o noua vizualizare a virtualizarii.
• Servicii Dell ProDeploy - Serviciul Dell ProDeploy Factory Configuration livreaza servere PowerEdge gata de instalare si preconfigurate cu sistemul de operare preferat de client, hypervisor software si setarile pentru RAID, BIOS si iDRAC. Serviciul Dell ProDeploy Rack Integration livreaza si instaleaza servere PowerEdge ideale pentru companiile care isi extind ecosistemul centrelor de date sau care trec printr-o modernizare IT.
• Dell iDRAC9 - Pe masura ce clientii cauta o mai mare automatizare si inteligenta a serverelor, Dell Remote Access Controller (iDRAC) face ca sistemele Dell sa fie mai usor de implementat si diagnosticat, fiind echipat cu functii actualizate, cum ar fi Certificate Expiry Notice, Telemetry for Dell Consoles si monitorizare GPU.
„Avand in vedere ca imbunatatirile in tehnologia de secventiere genomica si noile metode de laborator determina cresterea volumului de date, fluxurile de date vor continua sa se extinda in viitor. Pentru a ne asigura ca inovatia continua, trebuie sa procesam datele rapid si eficient", a declarat Dr. Pete Clapham, Informatics Support Group Leader, Wellcome Sanger Institute. „Serverele Dell PowerEdge sunt bine concepute, au securitate incorporata si ofera performanta care ne permite sa acceleram descoperirile stiintifice si sa aducem mai repede inovatia in lume."
Conceput pentru sustenabilitate
Serverele Dell PowerEdge sunt proiectate cu gandul la sustenabilitate, oferind clientilor o imbunatatire de trei ori a performantelor, comparativ cu serverele PowerEdge din generatia a 14-a cu procesoare Intel Xeon Scalable lansate in 2017, ceea ce duce la un spatiu necesar mai mic si la o tehnologie mai puternica si mai eficienta in toate sistemele din generatiile urmatoare.5
Principalele caracteristici includ:
• Designul Dell Smart Flow - O noua caracteristica din cadrul suitei Dell Smart Cooling mareste fluxul de aer si reduce puterea ventilatoarelor cu pana la 52% fata de serverele din generatia anterioara.6 Designul Smart Flow sustine o performanta mai mare a serverelor cu o putere mai mica necesara pentru racirea sistemelor.
• Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0 software - Clientii pot gestiona mai bine obiectivele de eficienta si racire, pot monitoriza emisiile de carbon si pot seta plafoanele de putere cu pana la 82% mai rapid pentru a limita consumul global de energie. Cu ajutorul instrumentului imbunatatit de stabilire a obiectivelor de sustenabilitate, clientii pot determina utilizarea globala a serverelor, consumul de energie al masinilor virtuale si al instalatiilor, detectarea scurgerilor pentru sistemele de racire cu lichid si multe altele.
• Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) - Patru servere Dell PowerEdge de noua generatie vor fi disponibile cu EPEAT silver, iar 46 de sisteme cu EPEAT bronz. Eticheta ecologica EPEAT este o certificare globala de top, acoperind produse si servicii din sectorul tehnologic care demonstreaza o decizie de achizitie responsabila.
„Centrul de date modern de astazi necesita imbunatatiri continue ale performantei pentru sarcini de lucru complexe, cum ar fi AI, ML si VDI", a declarat Kuba Stolarski, research vice president, IDC Enterprise Infrastructure Practice. „Pe masura ce operatorii de centre de date se straduiesc sa tina pasul cu cererea acestor sarcini de lucru avide de resurse, trebuie sa acorde prioritate si obiectivelor de mediu si de securitate. Cu noul sau design Smart Flow, impreuna cu imbunatatirile aduse instrumentelor de gestionare a energiei si a racirii, Dell ofera organizatiilor imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste functionarea eficienta a serverelor, alaturi de cresterile de performanta bruta din cea mai noua generatie de servere."
Fiabilitatea si securitatea pe primul plan
Serverele PowerEdge de ultima generatie contribuie la accelerarea adoptarii Zero Trust in mediile IT ale organizatiilor. Dispozitivele verifica in mod permanent accesul, presupunand ca fiecare utilizator si dispozitiv reprezinta o potentiala amenintare. La nivel hardware, silicon-based hardware root of trust, cu elemente care includ Dell Secured Component Verification (SCV), ajuta la verificarea securitatii lantului de aprovizionare, de la proiectare pana la livrare. In plus, autentificarea multifactor si iDRAC integrata verifica utilizatorii inainte de a acorda accesul.
O experienta de calcul scalabila si moderna
Clientii care cauta flexibilitate OpEx pot utiliza serverele PowerEdge sub forma de abonament prin Dell APEX incepand de astazi. Utilizand colectarea avansata a datelor si masurarea pe baza de procesor pe ora, clientii pot adopta o abordare flexibila pentru a evita costurile asociate cu supra aprovizionarea nevoilor lor de calcul.
In cursul acestui an, Dell Technologies va extinde portofoliul Dell APEX pentru a oferi servicii de bare metal compute on-premise, in locatii edge sau in facilitati de colocare. Serviciile vor fi disponibile prin intermediul unui abonament lunar previzibil si usor de configurat prin intermediul consolei APEX, permitand clientilor sa isi satisfaca volumul de lucru si nevoile operationale IT cu resurse de calcul scalabile si sigure.
„Generatia a 4-a a procesoarelor Intel Xeon Scalable are cele mai multe acceleratoare integrate dintre toate procesoarele de pe piata, pentru a ajuta la maximizarea eficientei performantei pentru aplicatiile din lumea reala, in special cele bazate pe inteligenta artificiala", a declarat Lisa Spelman, Corporate Vice President and General Manager, Intel Xeon Products. „Cu cea mai recenta generatie de servere Dell PowerEdge, Intel si Dell continua colaborarea solida in ceea ce priveste furnizarea de inovatii care creeaza o valoare comerciala reala, incorporand in acelasi timp o scalabilitate si o securitate de top de care au nevoie clientii."
Disponibilitate
• Dell PowerEdge R760 va fi disponibil global din februarie 2023.
• Dell PowerEdge HS5620, HS5610 va fi disponibil global din aprilie 2023.
• Alte servere Dell PowerEdge de ultima generatie vor fi disponibile la nivel global in prima jumatate a anului 2023.
• ProDeploy Factory Configuration este disponibil de astazi la nivel global, iar ProDeploy Rack Integration este disponibil de astazi in SUA.
• Serviciile Dell APEX compute sunt planificate pentru a doua jumatate a anului 2023.