hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Nokia face un salt in viitor: primul touchscreen facut din gheata

Nokia face un salt in viitor: primul touchscreen facut din gheata

calendar_month 22 Nov 2010, 16:01
Desi momentan nu poate fi folosit in practica, display-ul interactiv incrustat in gheata este perceput ca un pas imens catre o noua era a tehnologiei omniprezente. Nokia sustine ca acest experiment a fost realizat pentru a arata si a demonstra ca o interfata interactiva pentru computing poate fi construita oriunde si pe orice “platforma”.

Pentru realizarea display-ul inovator, a fost nevoie de o tona de gheata cu o grosime de 25 de cm, ce a fost taiata ulterior, cu ajutorul unei drujbe, in cuburi de 50 de cm. Acestea au fost aranjate pentru a crea un zid de gheata de 2 metri lungime si 1.5 inaltime.

Cercetatorii Nokia au folosit apoi un pistol cu aer cald pentru a netezi suprafata. In cele din urma, o sursa de lumina cu infrarosu si cateva camere video au fost montate in spatele zidului de gheata, astfel ca, atunci cand o persoana atinge gheata, lumina se reflecta catre camere. Semnalul pe care il primesc camerele ajung la un PC care stabileste pozitia mainii, marimea si miscarea, creand astfel suprafata sensibila la atingere.

“Experimentele jucause asemeni acestuia sunt importante, oamenilor chiar le-a placut. Din el ar putea rezulta noi forme de interactiune, analiza sau content, pentru viitoarele generatii de dispozitive mobile.”, au declarat cei de la Nokia.
Sursa: GSM Dome