hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Microsoft si Intel propun propria solutie similara Raspberry Pi si Arduino. Dar pretul...

Microsoft si Intel propun propria solutie similara Raspberry Pi si Arduino. Dar pretul...

calendar_month 30 Iul 2014, 11:30
Solutiile hardware precum Raspberry Pi si Arduino au cucerit aproape instantaneu utilizatorii pasionati de diverse soluti de dezvoltare. Pe langa posibilitatile multiple de utilzare si conceptul "do-it-yourself", pretul celor doua platforme hardware de dimensiuni reduse a constribuit, in mod esential, la succesul proiectelor. Acum, Microsoft si Intel vor o bucata din acest tort, dar se adreseaza in principal dezvoltatorilor Windows.
Intentia principala a Microsoft este sa aduca sistemul sau de operare Windows pe o platforma (sa-i spunem placa de baza) de dimensiuni reduse. Aceeasi placa de dezvoltare este dedicata compilarii de drivere si diverse pachete software pentru Windows, dar si pentru Android.
Proiectul, in care mai sunt implicate Intel si CircuitCo, s-a materializat deja si este disponibil pentru precomenzi al un pret destul de piperat, daca il raportam la costurile celorlalte solutii de pe piata (care sunt non-Windows): 300 de dolari.
Insa ce ofera placa de baza, denumita Shark Cove pentru aceasta suma?

Are un procesor quad-core Intel Atom Z3735G (la 1,33 GHz - 1,83 Ghz), acelasi pe care il regasim pe tabletele care ruleaza Windows 8.1, dispune de 1GB RAM si stocare de 16 GB. Pe placa mai exista si un slot pentru carduri microSD.
Este clar ca solutia propusa prin parteneriatul dintre Microsoft, Intel si CircuitCo este dedicata dezvoltatorilor Windows in mod special, si mai putin celor Android, pentru care costul de achizitie al kit-ului nu s-ar justifica.
Pentru acestia din urma, Raspberry Pi, la 35 de dolari, sau BeagleBone Black, la 55 de dolari, par optiuni mult mai logice.
Sursa: Microsoft via ArsTechnica