hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Microsoft inventeaza "Mouse 2.0"

Microsoft inventeaza "Mouse 2.0"

calendar_month 06 Oct 2009, 14:00
Mausul este probabil cel mai familiar accesoriu de calculator, insa Microsoft a decis ca a venit vremea pentru o relansare. Astfel, divizia de cercetarea a companiei a prezentat cinci prototipuri, al caror scop principal este acela de a implementa diferite forme si functii ale tehnologiei multi-touch.

Cele cinci modele sunt: FTIR (Frustrated Total Internal Reflection), Orb Mouse, Capacitive Mouse, Side Mouse si Arty Mouse.
FTIR foloseste o camera IR pentru a detecta miscarile degetulor. Orb Mouse seamana mai mult cu mausul traditional si ofera o suprafata sferica pentru multi-touch, iar camera IR detecteaza lumina reflectata de varfurile degetelor.

Capacitive Mouse foloseste electrozi care determina pozitia degetelor utilizatorului si are designul cel mai familiar. Al patrulea prototip, Side Mouse, nu mai este un maus in sine, ci detecteaza pozitia degetelor pe suprafata mesei. "Principala posibilitate de interactiune pe care o testam prin Side Mouse este aceea de a crea o zona multi-touch care nu este limitata la suprafata fizica a dispozitivului", a declarat Microsoft.
Arty Mouse arata ca un crab, iar butoanele se gasesc pe fiecare "cleste". Microsoft a mai declarat ca intentioneaza sa "exploreze in profunzime tehnicile de interactiune specifice fiecareia dintre aceste noi clase de dispozitive". 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?