hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Microsoft experimenteaza touchscreen-ul care imita forma obiectelor afisate

Microsoft experimenteaza touchscreen-ul care imita forma obiectelor afisate

calendar_month 29 Nov 2010, 13:57
Pe langa faptul ca domina de ani buni lumea sistemelor de operare, iata ca Microsoft face progrese din ce in ce mai importante si in zona hardware-ului.
Compania a completat, de curand, o cerere de patentare pentru un touchscreen ai carui itemi se pot schimba atunci cand utilizatorul atinge suprafata ecranului.
Display-ul avansat foloseste diverse “trucuri tehnice” pentru a le da impresia utilizatorilor ca ating denivelarile, protuberantele sau texturile imaginii afisate.
Tehnologia presupune crearea unor texturi de ecran, prin folosirea unor celule de plastic de marimea unor pixeli, care, la cerere, sunt capabile sa ia forma unor sabloane ce imita infatisarea obiectului respectiv (un exemplu bun, in acest caz, ar fi o tastatura si tastele acesteia).
Si, totusi, cum ar trebui sa functioneza touchscreen-ul “Shape- shifting” al Microsoft?
Cel mai probabil, display-ul va folosi un strat de plastic care va incorpora si un hardware de memorie si care va fi pozitionat strategic deasupra panoului de comanda a touchscreen-ului.
O astfel de configuratie ar facilita “deformarea” ecranului, care ar fi determinata de razele de lumina UV indreptate catre pixelii de dedesubt.
Totodata, ne asteptam ca touchscreen-ul “shape-shifting” sa fie integrat mai degraba pe display-uri mari, decat pe smartphone-uri sau tablete.
Sursa: TG Daily