hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Mediatek ar putea lucra la un procesor cu 12 nuclee. Cel mai probabil nu este pentru mobile

Mediatek ar putea lucra la un procesor cu 12 nuclee. Cel mai probabil nu este pentru mobile

calendar_month 13 Ian 2015, 16:18
Producatorul taiwanez de semiconductori, MediaTek, care a reusit sa propuna in industrie procesorul cu opt nuclee reale, chiar inainte de alte nume importante de pe piata, intentioneaza sa lanseze un nou procesor cu zece sau chiar 12 nuclee. Sursele care publica aceasta informatie nu dau insa si cateva detalii mai mult decat importante, asa ca vom incerca sa facem un pic de lumina.
In afara de intentia aproape confirmata a MediaTek de a lansa un astfel de procesor, nu stim ce fel de arhitectura va fi folosita sau pe ce proces de fabricatie se va baza noul procesor. In acelasi timp, o astfel de configuratie va avea un consum de energie mai mare decat solutiile octa-core si va necesita mai multa memorie RAM pentru rularea unor aplicatii optimizate. Pe de alta parte, atunci cand auzim de MediaTek ne-am obisnuit sa ne gandim la procesoare dedicate industriei smartphones si tabletelor, dar taiwanezii ar putea avea cu totul alte intentii pentru promovarea produselor sale de generatie noua.

(sursa foto: Gizchina)
MediaTek a avut o evolutie fantastica in ultimii ani, iar acum majoritatea smartphone-urilor mid-range si entry-level sunt dotate cu astfel de solutii hardware. Dar asta nu inseamna ca producatorul s-a blocat la acest prag. Cea mai probabila tinta a MediaTek este piata serverelor. Iar in acest sens exista chiar si un argument, compania postand recent pe LinkeIn un anunt prin care cauta specialisti Server Power Architect, dupa cum scrie TechRadar.
Desigur, in timp vom asista si la evolutia numarului de nuclee pentru procesoarele mobile, dar probabil mai trebuie sa treaca o perioada pana sa vedem intrarea in fabricatie a unor astfel de solutii cu target "mobile".