hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Intel si Rockchip vor dezvolta o noua platforma quad-core pentru tabletele entry-level cu Android

Intel si Rockchip vor dezvolta o noua platforma quad-core pentru tabletele entry-level cu Android

calendar_month 28 Mai 2014, 16:02
Intel Corporation a anuntat, miercuri, parafarea unui acord strategic cu Rockchip, companie de semiconductoare si furnizor de solutii mobile, in vederea dezvoltarii unei platforme Intel quad-core 3G pentru dispozitivele mobile entry-level cu Android.
Potrivit acordului, noua platforma se va numi Intel SoFIA si va fi disponibila in prima jumatate a anului 2015, adresandu-se in principal tabletelor cu preturi reduse.
Familia de produse SoFIA a fost adaugata, anul trecut, planurilor Intel din segmentul mobil si include prima platforma integrata de comunicare a Intel.

"In conditiile in care piata de tablete continua sa se extinda, punand la dispozitia utilizatorilor o gama larga de produse cu ecrane de diferite marimi, forme si preturi variate, acordul strategic cu Rockchip permite Intel sa atraga noi clienti datorita unui portofoliu larg de produse", se arata intr-un comunicat de presa al companiei americane.
Gama Intel SoFIA contine trei produse: versiunea 3G dual-core, care este asteptata pe piata in al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core, disponibila in primul semestru al anului 2015, respectiv versiunea LTE, pregatita pentru lansare in prima jumatate a anului viitor.
Sursa: Agerpres
Sursa foto: Neowin.net