hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Intel lanseaza noul procesor Itanium 9300

Intel lanseaza noul procesor Itanium 9300

calendar_month 09 Feb 2010, 10:52
Intel a anuntat astazi seria de procesoare Itanium 9300, cunoscuta anterior sub numele de cod “Tukwila,” ce ofera o performanta de doua ori mai mare fata de familia anterioara, scalabilitate si abilitatii de a functiona sub anumite conditii pentru o perioada specifica de timp.

Platforma Itanium este folosita in prezent de 80% dintre cele mai importante 100 de corporatii ale lumii, pentru a rula aplicatii vitale.

Conform Gartner, care estimeaza o crestere de 650% in IT Data in urmatorii cinci ani, companiile au nevoie de servere din ce in ce mai puternice si mai scalabile. Procesorul 9300 Itanium, ce detine 2 miliarde de tranzistori, a fost conceput pentru a veni in intampinarea acestor nevoi, avand de doua ori mai multe nuclee decat predecesorul (patru versus doua), opt thread-uri per procesor (prin intermediul tehnologiei Intel Hyper-Threading) o memorie cache mai mare, o latime de banda interconectabila de pana la opt ori mai mare, o latime de banda a memoriei de pana la cinci ori mai mare si o capacitate a memorie de pana la sapte ori mai mare, folosind memorii DDR3.

Procesorul Itanium 9300 aduce arhitecturii elastice caracteristici ce permit sistemului sau componentelor sa functioneze sub anumite conditii pentru o perioada specifica de timp si functii RAS (instalari, configurari si monitorizari ale componentelor), care se extind de-a lungul procesorului, tehnologiei Intel QuickPath Interconnect si memoriei subsistemului.

Sistemul avansat de raportare a erorilor de catre procesor coordoneaza gestionarea problemelor de-a lungul hardware-ului, firmware-ului si sistemului de operare, reducand considerabil riscul de aparitie de date corupte, permitand sistemului efectuarea unei recuperari eficiente.

Procesorul Itanium 9300 integreaza a doua generatie a tehnologiei Intel Virtualization, aceasta avand rolul de a imbunatati performanta. Chipset-ul Intel 7500 poate aloca direct dispozitive I/O masinilor virtuale, crescand astfel eficienta.

Noua serie de procesoare Itanium 9300 si viitorul procesor Intel Xeon, denumit “Nehalem EX”, impartasesc cateva caracteristici de platforma, inclusiv Intel QuickPath Interconnect, Intel Scalable Memory Interconnect, Intel 7500 Scalable Memory Buffer (pentru a beneficia de memoriile standard DD3) si un hub I/O (Intel 7500 Chip set). Elementele comune impulsioneaza inovarea, design-ul si eficienta procesului de fabricatie de-a lungul familiei de procesoare Intel Xeon si Itanium, aducand flexibilitate consumatorilor.
Preturile seriei de procesoare Intel Itanium pornesc de la 946 USD si ajung la 3838 USD pentru 1.000 de unitati. Sistemele integratorilor sunt asteptate sa apara in 90 de zile. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?