hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Intel, in discutii cu Apple pentru producerea chip-urilor de idevice-uri

Intel, in discutii cu Apple pentru producerea chip-urilor de idevice-uri

calendar_month 07 Mar 2013, 15:00
Apple s-ar putea afla in aceasta perioada in discutii avansate cu Intel pentru parafarea unei intelegeri prin care producatorul de chipset-uri sa livreze urmatoarea generatie de componente pentru iPhone si iPad companiei din Cupertino.
Potrivit presei internationale, citata de The Verge, executivii celor doua companii s-au intalnit in trecut pentru a discuta aceasta problema. Se pare ca negocierile au fost reluate relativ recent si ca am putea asista in viitorul apropriat la semnarea unei intelegeri intre cele doua companii. In acest moment, procesoarele care au cod A si pe care le regasim in device-uri precum iPhone iPad si iPod sunt produse de Samsung, companie care a devenit intre timp cel mai mare concurent al Apple.

Alegerea Intel este o solutie la indemana Apple, iar pentru producatorul procesoare, un astfel de parteneriat (care dubleaza colaborarea pe care o are deja cu Apple pe parte de Mac-uri) ar insemna o consolidare a afacerii.
Oricum, finalizareanegocierilor si decizia stabilirii unei colaborari cu Apple va apartine, in mare masura, urmatorului CEO al Intel, in conditiile in care Paul Otellini (actualul CEO) a anuntat ca se va retrage din functie in luna mai a acestui an.
Sursa: The Verge


 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?