hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Intel, CES 2014: PC-ul cat card SD, o platforma dual OS si alte "minuni"

Intel, CES 2014: PC-ul cat card SD, o platforma dual OS si alte "minuni"

calendar_month 07 Ian 2014, 10:07
Prezenta Intel la CES 2014 nu va trece, cu siguranta, neobservata, producatorul venind la Las Vegas cu cateva noutati extrem de interesante. Intel a adus, la CES 2014, Edison, un computerul miniatural bazat pe SoC-ul Quark, o noua platforma Dual OS dar si un prototip de smartwatch.
Edison
Edison este poate cel mai important produs prezentat de Intel la Las Vegas in acest an si ar putea schimba viitorul gadgeturilor. Imaginati-va un PC cu specificatii din clasa Pentium dar de dimensiunea unui card SD! Acesta este, pe scurt, Edison. Minusculul PC se bazeaza pe Intel Quark, SoC depre care HIT.ro scria in septembrie anul trecut. Este un dual-core, dotat cu WiFi si Bluetooth, ruleaza Linux si l-am putea regasi pe o serie de gadgeturi de tip Wearables sau folosit in diverse domenii, inclusiv sanatate.

Scriam recent ca noul sistem-on-a-chip Intel ar putea fi o amenintare pentru un segment de piata dominat in prezent de ARM. Intel a anuntat ca SoC-ul Quark poate fi licentiat altor producatori, dupa modelul colaborarii dintre ARM si cei mai mari producatori de gadgeturi mobile, printre care se numara Apple si Samsung.
Platforma Dual OS de la Intel - pe urmele ARM
Producatorul a prezentat la CES 2014 si platforma Dual OS, mai exact tehnologia care confera procesoarelor Intel posibilitatea de rula simultan doua sisteme de operare, respectiv Windows si Android. Selectarea unuia dintre OS-uri pentru utilizare se va face printr-o singur apasare de buton.

Tehnologia nu este unica. Cu doar cateva ore inainte de prezentarea celor de la Intel, AMD a anuntat semnarea unui parteneriat cu BlueStacks, pentru dezvoltarea tehnologiei care permite deschiderea de aplicatii Android in Windows (cu ajutorul unui procesor AMD capabil sa ruleze, nativ, pachete Android).
Wearables
Intel a anuntat la CES si o serie de gadgeturi wearables si un prototip de ceas inteligent, dar si semnarea unor parteneriate cu companii din industria fashion. Intel lucreaza in prezent la un ceas inteligent si a prezentat prototipul la CES 2014.

Pe de alta parte, Brian Krzanich, CEO-ul Intel, a recunoscut faptul ca acest tip de device-uri nu a reusit sa cucereasca publicul din simplul motiv ca, pana acum, functionalitatile ceasurilor inteligente nu au fost integrate cu nevoile reale si stilul de viata al consumatorilor. Intel lucreaza la acest lucru si promite ca in curand vom vedea si in acest domeniu o evolutie semnificativa. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?