hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Intel anunta viitoarea generatie Thunderbolt - 20Gbps si suport 4K

Intel anunta viitoarea generatie Thunderbolt - 20Gbps si suport 4K

calendar_month 09 Apr 2013, 15:00
Intel a prezentat urmatoarea generatie a tehnologiei Thunderbolt, care are nume de cod Falcon Ridge si care va fi in acelasi timp si protocolul de transfer de date principal pentru Apple, dar si pentru trasnsfer de content video.
Potrivit celor de la Intel, urmatoarea generatie Thunderbolt va putea transmite date la o viteza de 20 Gbps si va oferi suportul necesar pentru continutul multimedia ultra HD (4K) in momentul lansarii.
Cand va finaliza Intel dezvoltarea urmatoarei generatii de Thunderbolt? Potrivit reprezentantilor companiei, anul viitor vom vedea tehnologia pe primele device-uri.
(clic pe imagine pentru dimensiune mare)

Intel spune ca Facol Ridge va oferi compatibilitate cu actuala generatie de Thunderbolt, desi viteza de transfer va ramane, desigur, la 10Gbps.
Ceea ce este impresionant, dupa cum afirma si cei de la SlashGear, este ca Falcon Ridge va aduce o dublare a vitezei de transfer, odata cu aparitia device-urilor compatibile.

Dar sa vorbim un pic si despre dezavantaje. Costurile actuale ale Thunderbolt, care a devenit o componenta importanta in succesul computerelor Apple, sunt destul de mari. Pentru a putea beneficia chiar si de capabilitatile actuale ale tehnolgiei, respectiv viteza de transfer mare, trebuie sa folositi unitari de stocare care costa chiar mai mult decat cele ce ofera USB 3.0 sau care sunt de tip eSATA.
Surse: SlashGear, Engadget