hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Intel a lansat la CES 2015 a cincea generatie de procesoare Intel Core si a demarat livrarea de Cherry Trail

Intel a lansat la CES 2015 a cincea generatie de procesoare Intel Core si a demarat livrarea de Cherry Trail

calendar_month 06 Ian 2015, 11:45
Intel a lansat in cadrul CES 2015 cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
Construita pe 14nm, noua generatie de procesoare Intel Core ofera performante crescute, inclusiv pe parte grafica, si un consum mai mic de energie, ceea ce se traduce printr-o autonomie sporita in cazul portabilelor. Intel afirma ca noua generatie de procesoare ofera cu pana la 1,5 ore mai multa autonomie decat procesoarele Core (U), generatia a patra.
Cea de-a cincea generatie de procesoare Intel Core se bazeaza pe microarhitectura Broadwell, fiind disponibila intr-o gama variata de sisteme, precum notebookuri, 2in1, Ultrabook-uri, Chromebook-uri, AIO si mini PC-uri. De asemenea, noua generatie Intel Core va fi regasita si in dispozitivele ce vor servi Internet of Things (IoT) in ramuri precum retail, industria producatorare de bunuri sau medicina. Din punct de vedere grafic, optiunile disponibile odata cu lansarea Intel Core 5th Gen sunt Intel HD Graphics 5500, HD Graphics 6000 si Intel Iris Graphics 6100, toate aceste solutii fiind capabile de redare video 4K.

Intel a anuntat si ca a demarat livrarea catre producatorii de sisteme a viitoarei generatii de procesoare pe 14nm dedicata tabletelor, cu nume de cod "Cherry Trail". SoC-ul va oferi noi experiente cu ajutorul tehnologiilor Intel RealSense, Intel Context Aware, fara fire si parole. Primele produse bazate pe "Cherry Trail" vor fi lansate in prima jumatate a acestui an, se mai arata in comunicatul Intel.
 

Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2023?