hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  IBM investeste 3 miliarde de dolari intr-un chip ultraperformant

IBM investeste 3 miliarde de dolari intr-un chip ultraperformant

calendar_month 10 Iul 2014, 11:09
IBM va investi trei miliarde de dolari in urmatorii cinci ani in cercetare, pentru a dezvolta un nou chip care sa revigoreze afacerile sale din sectorul hardware, in scadere in ultimul timp.
Compania a facut anunutul inainte de a anunta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului. Vanzarile din segmetul hardware al IBM au inregistrat, in primul trimestru al anului, o scadere cu 23% fata de acelasi interval din anul anterior, conform Reuters.

IBM cauta solutii pentru crearea unor chipuri mai eficiente, incercand sa gaseasca si noi materiale pentru productia acestora, cun ar fi nanotuburile de carbon, care sunt mult mai stabile decat siliciul, mai rezistente la caldura si care pot realiza conexiuni mai rapide.
Aceste investitii reprezinta jumatate din toate investitiile in cercetare si dezvoltare facute de IBM anul trecut. Compania se pregateste sa renunte la productia de chipuri, orientandu-se catre proprietatea intelectuala. Informatii din piata arata ca IBM este aproape de a incheia o tranzactie cu producatorul de chipuri Globalfoundries.
Cititi mai multe despre "IBM investeste 3 miliarde de dolari intr-un chip ultraperformant" pe Business24 

Sondaj

Folositi internetul pentru: