hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Gigabyte lanseaza seria de placi video Radeon HD 5800

Gigabyte lanseaza seria de placi video Radeon HD 5800

calendar_month 25 Sep 2009, 09:27
Gigabyte, unul din principalii producatori de placi de baza şi placi video lanseaza cea mai noua serie din zona de placi video premium. Gigabyte GV-R587D5-1GD-B si GV-R585D5-1GD-B sunt construite in jurul seriei ATI RadeonTM HD 5800 de GPU ─ ce sunt fabricate in tehnologie pe 40nm si beneficiaza de memorii avansate GDDR5.

Aceste GPU noi si puternice ofera acces la noi tehnologii cum ar fi Microsoft DirectX 11, ATI Eyefinity Technology, ATI Stream technology, suport multi-GPU Quad mode ATI CrossFireX, UVD 2 si PowerPlay, oferind astfel o incredibila experienta de gaming HD si performante foarte ridicate.

Gigabyte GV-R587D5-1GD-B si GV-R585D5-1GD-B utilizeaza a 2-a generatie a motorului grafic ATI TeraScale, avand astfel o putere de calcul mai mare de 2 teraFLOPS cu 1600 si respectiv 1440 procesoare de stream. Avand 1GB de memorie GDDR5, GV-R587D5-1GD-B si GV-R585D5-1GD-B ofera de 2 ori mai multe date per pin fata de memoria GDDR3 la aceleasi viteze. Beneficiind de tehnologia ATI Eyefinity, fiecare gamer poate folosi pana la 3 display-uri cu o singura placa video si isi poate extinde campul vizual pe toate display-urile.

Mai mult, utilizatorii se pot bucura de o experienta de top in jocuri datorita capabilitatilor “wrap around” multi-display prin tehnologia ATI Eyefinity. Mai mult, folosind tehnologia ATI Stream, fiecare utilizator poate beneficia de puterea imensa de procesare paralela a GPU pentru efecte fizice, inteligenta artificiala, stream computing si calcule ray tracing, si de asemenea poate realiza sarcini dificile cum ar fi trabscodarea video cu o viteza incredibila.

Pentru a veni in intampinarea cerintelor fiecarui power gamer pentru jocurile HD, Gigabyte GV-R587D5-1GD-B si GV-R585D5-1GD-B sunt primele ce ofera suport complet pentru Microsoft DirectX 11 pentru un realism si efecte 3D incredibile in jocuri. Gamerii pot beneficia de efecte vizuale 3D incredibile si interactivitate dinamica prin suportul pentru DirectX 11, ce include Tessellation, Compresie HDR Texture, Multi-threading si DirectCompute. Microsoft DirectX 11 ofera noi nivele de realism pentru jocurile PC iar gamerii pot domina astfel competitiile cu noua serie de placi video Gigabyte GV-R5800.

Pentru a oferi cea mai buna interconectare digitala audio/video intre computer li monitor sau sistemul home-theater system, Gigabyte GV-R587D5-1GD-B si GV-R585D5-1GD-B sunt capabile de a scoate semnal DisplayPort. Noua generatie de interfete DisplayPort suporta rezolutii mai mari, adancimi de culoare mai bogate si o crestere a ratei de reimprospatare a imaginii, avand o latime de banda de 10.8Gbps fata de generatiile anterioare de conectare prin DVI, LVDS si VGA. Prin adaugarea conectivitatii DisplayPort pe GV-R587D5-1GD-B si GV-R585D5-1GD-B, gamerii PC pot juca cele mai noi titluri pe display-urile mari home theater, beneficiind de o experienta audio si vizuala fara egal fata de consolele actuale de jocuri. Mai mult, seria GIGABYTE GV-R5800 este echipata cu tehnologia ATI PowerPlay pentru alimentare si consum, ce maximizeaza performanta per watt oferind cel mai inalt nivel de performanta cand este nevoie si economisind energie cand cererile catre GPU sunt scazute. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?