hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Gama de monitoare office AOC ofera acum modele destinate mediului business cu certificare TCO Certified 9

Gama de monitoare office AOC ofera acum modele destinate mediului business cu certificare TCO Certified 9

calendar_month 08 Feb 2022, 15:21
AOC este printre primii producatori de monitoare care a primit certificarea TCO Certified, a 9-a generatie.
Noua certificare TCO Certified pentru monitoare a fost publicata pe 1 decembrie 2021, iar 34 de modele de monitoare AOC, orientate catre mediul business au fost astfel certificate. În acest moment, AOC are al treilea portofoliu ca marime de pe piata de monitoare acreditate cu aceasta noua certificare. Portofoliul de monitoare AOC certificate TCO 9 variaza de la 22 de inci la 34-inci si ofera rezolutii de la Full HD pâna la 4K, permitând utilizatorilor sa aleaga monitorul perfect nevoilor lor.

Generatia a 9-a a TCO Certified certifica produse care sunt fabricate într-o maniera responsabila din punct de vedere social, inclusiv responsabilitatea și transparenta lantului de aprovizionare si utilizarea materialelor și substantelor chimice în mod responsabil.

Astazi, sustenabilitatea este una dintre provocarile principale cu care se confrunta în prezent toate sectoarele, inclusiv produsele IT. Lupta pentru a deveni cu adevarat o ramura sustenabila reprezinta o îmbunatatire continua a tuturor standardelor, inclusiv productia responsabila din punct de vedere social și ecologic, eficienta energetica a produselor, urmarea unui plan de economie circulara, prelungirea duratei de viata a produselor IT și reducerea deșeurilor electronice.

În 2021, AOC a demonstrat angajamentul de a proteja planeta în diferite moduri. În februarie, birourile AOC din Amsterdam au primit certificatul ISO 50001 al Directivei europeane privind eficienta energetica (EED).
Certificarea ISO 50001 urmarește sa cartografieze fluxurile de energie și sa determine potentiale zone unde se poate face economie. AOC a trecut și de auditul extern ISO 14001, care marcheaza cerintele pentru un sistem de management de mediu. AOC a setat standardul pentru produse mai eficiente din punct de vedere al resurselor, folosind mai putin polistiren, materiale plastice și cerneala. Anul acesta, AOC a continuat sa se concentreze pe responsabilitatea sociala publicând o politica privind drepturile omului pentru întreaga companie, alaturi de TPV, sprijinind organizatiile caritabile dedicate gamingului, cum ar fi organizatia de caritate SpecialEffect din Marea Britanie.

Gama B2B de la AOC este destinata unui spectru larg de utilizatori profesioniști. Variind de la ecranul tactil portabil de 15,6” pâna la dimensiuni ultra-late de 34”, rezolutii de la Full HD pâna la 4K, portofoliul acopera diferite scenarii de utilizare, de la mediul office pâna la workstation-uri cu docking station USB-C încorporat. Pentru companiile care își propun sa își reduca amprenta de carbon, monitoarele de AOC cu certificat TCO 9 reprezinta o alegere foarte buna.

Vrem sa multumim TCO Development pentru lansarea acestei noi certificari TCO. Generatia a 9-a a certificarii îi împinge pe producatori sa aduca pe piata produse mai eco-friendly. Împreuna cu TCO Development, vom duce sustenabilitatea și economia circulara la urmatorul nivel”, spune Kevin Yang, Product Technical Product and Compliance Manager Europa, CSI și Rusia, AOC și MMD.

Înfiintata în 1992, TCO Certified este o certificare globala de sustenabilitate pentru produsele IT (conform ISO 14024), independenta de industria IT și de cumparatori, fiind dezvoltata de organizatia TCO Development.Atunci când utilizatorii cumpara produse TCO Certified generatia 9, pot fi siguri ca produsul pe care l-au cumparat îndeplinește toate criteriile stricte care conduc la responsabilitatea sociala și de mediu pe tot parcursul ciclului de viata al produsului. În generatia a 9-a a certificarii sunt îmbunatatite criteriile pentru combaterea coruptiei și aprovizionarea cu minerale, sunt extinse alternative mai sigure la substantele periculoase și sunt impuse criterii mai ambitioase pentru economia circulara. În plus, au fost adaugati noi indicatori de performanta a sustenabilitatii (SPI) pentru a ajuta cumparatorii sa faca alegeri informate cu privire la sustenabilitatea produselor.

Lista completa a mandatelor și cerintelor care trebuie îndeplinite, precum și definitii și clarificari ulterioare pot fi explorate în documentatia TCO Certified, generatia a 9-a.

În aceste vremuri provocatoare și tulburi cu care se confrunta lumea în prezent, AOC este extrem de mândru de aceasta realizare. Aducând pe piata un numar atât de mare de produse sustenabile si eco-friendy, AOC are un impact pozitiv din punct de vedere social si al mediului înconjurator, în același timp le permite cumparatorilor sa faca o alegere mai buna și mai ecologica. 

Sondaj

Ce placa video aveti?