hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Exynos 5422 Octa, detaliat de Samsung

Exynos 5422 Octa, detaliat de Samsung

calendar_month 26 Feb 2014, 12:15
Samsung a dat cateva detalii legate de cea mai noua generatie a chipset-ului produs de companie pentru device-urile sale mobile de top. Exynos 5422 Octa aduce cateva noutati notabile fata de generatia anterioara.
SoC-ul dispune de patru nuclee Cortex A15, tactate la 2,1GHz, si patru nuclee Cortex A7, tactate la 1,5 GHz. Upgrade-ul fata de generatie Exynos 5420 este de 200MHz. Noul Exynos 5422 Octa foloseste arhtectura ARM big.LITTLE, alaturi de propria inovatie a Samsung, Heterogeneous Multi Processing, care permite device-urilor sa foloseasca orice combinatie de nuclee. In plus, SoC-ul poate functiona cu toate cele opt nuclee active atunci cand este nevoie de mai multa putere de calcul.

Upgrade-ul seriei de chipseturi este binevenit si din punct de vedere al marketingului, in conditiile in care sud-coreenii au fost criticati pentru generatia precedenta a Exynos, care, desi avea tot opt nuclee, nu oferea procesare reala octa-core. Producatorul nu a dat momentan detalii referitoare la partea grafica a Chip-ului 5422 (stim, insa, ca generatia Exynos 5420 foloseste Mali-T624).
Samsung a dat detalii si despre hexa-core-ul companiei, Exynos 5260 Hexa, un SoC ce ofera doua nuclee Cortex A15 tactate la 1,7Ghz, si patru nuclee Cortex A7, tactate la 1,3GHz. Si acest chipset foloseste tehnologia Heterogeneous Multi Processing a Samsung, deci poate utiliza, in functie cerintele aplicatiilor, toate cele sase nuclee simultan.

Un detaliu important este ca ambele chipset-uri pot sustine rezolutii de display de pana la 2560x1600 pixeli, iar modelul Octa-core ofera suport pentru playback si inregistrare Ultra HD (4K).
Potrivit Engadget, Samsung va demara productia Exynos 5422 Octa la sfarsitul lunii martie. SoC-ul va fi utilizat pe noul varf de gama Galaxy S5, care va ajunge in magazine (lansare globala) la jumatatea lunii aprilie. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?