hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Diferentele dintre un iPad 2 si un laptop

Diferentele dintre un iPad 2 si un laptop

calendar_month 11 Mar 2011, 16:03
Cand Apple a lansat iPad in ianuarie 2010, l-a promovot drept un hibrid intre iPhone si iPod Touch, caruia i-au fost adaugate si abilitati de computing, transformandu-l intr-un tablet PC.
Compania nu a intentionat ca dispozitivul sa atace piata laptop-urilor. iPad poate cu siguranta sa opereze unele task-uri asemeni laptop-ului si iPhone-ului, insa nu poate inlocui niciunul dintre aceste device-uri.

Teoretic, poate opera unele dintre cele mai simple task-uri pe care le executa laptop-ul tau, dar nu ii puteti cere mai mult.
Dupa cum spunea si Steve Jobs, iPad 2 nu este mai bun decat laptop-urile, este doar mai ieftin decat un laptop performant. In cel mai bun caz, iPad 2 este doar mai bun decat unele netbook-uri de pe piata.
Daca esti in cautarea unui dispozitiv portabil, dar nu poti sa te hotatasti intre un laptop si un iPad 2, iata cateva diferente, care te vor ajuta sa descoperi care se potriveste mai bine nevoilor tale.
Lipsa tastaturii fizice
Cand compari iPad 2 cu laptopurile, cea mai evidenta diferenta este lipsa tastaturii fizice, esentiala si definitorie in cazul oricarui PC sau laptop.

iPad 2 are un touchscreen full QWERTY, care necesita un timp de acomodare, mai ales in cazul persoanelor care au lucrat numai cu tastaturi fizice. Fara indoiala ca in cazul smartphone-urilor, tastatura virtuala poate fi utila pentru scrierea email-urilor, insa pentru scrierea textelor lungi, lipsa tastaturii fizice se poate dovedi o experienta dezamagitoare pentru utilizatori.
Design deficitar
Cei care sunt obisnuiti sa isi deschida laptopurile si sa se apuce de lucru vor fi incomodati de designul iPad-ului, care se prezinta sub forma unei “tablite” care nu pare sa aiba sens fara un suport fizic.

Probleme cu aplicatiile
Principala problema apare in clipa in care incerci sa instalezi o aplicatie. Exista cu siguranta zeci de mii de aplicatii disponibile in magazinul de aplicatii Apple, dar nu poti descarca nimic la intamplare de pe Internet si sa instalezi pe iPad 2.

Un alt aspect dezamagitor este lipsa multitasking-ului complet, care pe laptop se desfasoara extrem de usor. Se pare ca Apple a premeditat lipsa acestei facilitati, pentru a impiedica userii sa incerce sa ruleze prea multe aplicatii si astfel sa blocheze tableta.
Bateria nu poate fi inlocuita
Bateria tabletei iPad 2 este incorporata, iar utilizatorii nu o pot inlocui pur si simplu, asa cum se intampla in cazul laptopurilor.
Nu poti mari capacitatea de stocare
O mare diferenta intre iPad 2 si laptopuri este faptul ca desi tableta are o capacitate de stocare decenta, aceasta nu poate fi crescuta prin folosirea unui dispozitiv extern, ca in cazul laptopurilor. Poti numai sa iti iei o versiune upgradata, cand si daca Apple o ofera.
Experienta web

Laptopurile sunt recunoscute pentru usurinta cu care te poti conecta si naviga pe Internet. Pe iPad 2 insa, experienta web devine problematica, intrucat tableta este mai inceata decat in cazul laptopurilor normale si este incapabila sa deschida multe site-uri, din cauza cerintelor de flash.
Totusi, touchscreen-ul este extrem de receptiv, iar scrolling-ul pe o pagina web se deruleaza cu usurinta.
Creatie content

Desi folosirea procesoarelor word se poate dovedi usoara si distractiva, editarea fotografiilor sau a video-urilor – operatiuni usor de operat pe laptopuri - se poate dovedi o experienta exasperanta pe iPad 2.
iPad 2 nu este cu siguranta un device care sa favorizeze crearea de content. Pentru astfel de aplicatii, va trebui sa te intorci la laptop.
Sursa

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: