Detaliile conteaza! De ce au nevoie jucatorii de unitati de mare viteza?
3/36721
calendar_month 20 Mai 2024, 17:55


SSD-urile au devenit solutia standard si orice utilizator de PC care a experimentat aceasta schimbare de generatie nu ar dori sa se mai intoarca la hard disk-uri. Mai ales atunci cand te gandesti ca vei folosi un disc magnetic ca sa rulezi sistemul de operare, pentru care diferentele de performanta sunt cele mai evidente.

Pe SSD-uri, sistemele ruleaza mai rapid si mai eficient, fapt care se observa chiar si la pornire. Din acest motiv, timp de ani de zile, practica obisnuita era sa instalezi sistemul de operare pe un SSD si sa utilizezi un hard disk pentru stocarea fisierelor si jocurilor. Acest lucru era cauzat de preturile ridicate si capacitatile reduse ale SSD-urilor. Din fericire, ca urmare a cresterii cererii, producatorii au raspuns asteptarilor consumatorilor.

Astazi, SSD-urile nu sunt doar mai rapide, ci nici nu se mai diferentiaza de HDD-uri in ceea ce priveste capacitatea oferita. Capabila sa stocheze pana la 4 TB de date, unitatea NVMe Samsung 990 PRO este conceputa pentru a raspunde nevoilor celor mai exigenti utilizatori. Iar jucatorii fac cu siguranta parte din aceasta categorie. Mai ales pe masura ce jocurile devin tot mai complexe si ocupa din ce in ce mai mult spatiu. Desi HDD-urile pot parea o alternativa tentanta si mai accesibila, merita remarcat faptul ca titlurile majore de la dezvoltatorii de top includ necesitatea unui SSD in cerintele lor minime.

Care este cel mai bun SSD pentru un gamer?

Viteza este, de asemenea, un aspect important atunci cand alegi o unitate de stocare, deoarece influenteaza multe aspecte ale experientei de joc. Diferenta cea mai notabila este timpul necesar pentru incarcarea jocurilor, iar testele noastre confirma in mod clar ca diferenta este uriasa. Daca alegi SSD-ul Samsung 990 PRO, care are o viteza de citire secventiala de pana la 7.450 MB/s, te poti astepta la o accelerare semnificativa a performantei in joc. Un alt beneficiu, desi adesea imperceptibil imediat, este ca utilizarea unei unitati mai rapide poate imbunatati numarul de cadre pe secunda. Acest lucru este valabil mai ales pentru jocurile in care experimentezi lumi mari, deschise si care se bazeaza pe o varietate bogata de locatii si un stil vizual realist.Exista, de asemenea, o serie de beneficii mai mici pe care un SSD le ofera jucatorilor. Jocurile se vor instala mult mai rapid, ceea ce se va dovedi foarte util atunci cand vrei sa testezi cateva titluri intr-o perioada scurta. Un alt avantaj al unei unitati de mare viteza este ca te protejeaza impotriva scaderilor bruste ale performantei, caracteristica importanta pentru jocurile multiplayer, unde fiecare secunda poate fi esentiala. In plus, cu o unitate mai rapida, jucatorii pot ajunge primii in joc si isi pot bloca personajul preferat. Daca vrei sa construiesti o adevarata statie pentru jocuri, vei dori o unitate cu racire suplimentara, iar SSD-ul Samsung 990 PRO Heatsink este perfect pentru acest rol, deoarece este montat intr-o carcasa eleganta, iluminata din spate, care actioneaza ca un radiator.

O unitate rapida si de mare capacitate pentru PlayStation 5

Desigur, beneficiile enumerate nu sunt exclusive pentru PC. Modelul mentionat mai sus este, de asemenea, pe deplin compatibil cu PlayStation 5, astfel incat iti poti imbunatati consola, extinzandu-i semnificativ capacitatea. Radiatorul suplimentar se va dovedi, cu siguranta, util atunci cand hardware-ul va incepe sa se supraincalzeasca.In concluzie, un SSD rapid iti va imbunatati nu numai experienta de lucru, dar si pe cea de gaming. Timpi de incarcare mai scurti, capacitate mare de stocare, performanta crescuta, stabilitatea ratei de cadre si cadre suplimentare pe secunda, toate acestea sunt beneficii pe care orice jucator le va aprecia.