hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Cum sa iti transformi PC-ul intr-un instrument de supraveghere

Cum sa iti transformi PC-ul intr-un instrument de supraveghere

calendar_month 22 Sep 2011, 15:49
Daca ai nevoie de un sistem de supraveghere audio video (dar si software), trebuie sa stii ca iti poti transforma propriul PC intr-un adevarat detectiv, care va sta cu "ochii" atintiti permanent asupra subiectului (incapere, spatiu exterior etc).
Potrivit Ehow exista mai multe metode sa-ti transformi computerul intr-un agent de paza.
Iata cateva reguli si sfaturi:
In primul rand, vei determina ce anume ai nevoie sa monitorizezi si in ce mod: video, audio sau chiar prin aplicatii care retin tot ce a fost scris pe o anumita tastatura.

Apoi stabilesti, in cazul unei monitorizari audio - video, cea mai buna locatie pentru amplasarea echipamentelor de supraveghere. Urmeaza sa stabilesti ce echipamente vei achizitiona (in functie de tipul supravegherii).
Apoi se va face configurarea software a PC-ului de pe care se face supravegherea si, in functie de echipamentul cumparat, se pot regla senzorii de alerta (pentru prezenta, sunet, vibratii etc.).
Nu in ultimul rand, dupa ce ai terminat de montat tot echipamentul si de setat computerul, nu ar fi deloc rau sa setezi si un interval de timp dupa care computerul-paznic sa-si faca un backup.