hit.ro  »  IT  »  Hardware  »  Conceptul PaperPhone dezvaluie viitorul display-urilor flexibile

Conceptul PaperPhone dezvaluie viitorul display-urilor flexibile

calendar_month 06 Mai 2011, 10:31
Display-urile flexibile, care se impaturesc sau se indoaie parasesc sfera filmelor sci-fi si se indreapta spre liniile de productie, pe masura ce tot mai multe companii dezvaluie concepte care integreaza acest tipuri de ecrane.
Cercetatorii de la Universitatea Queen din Canada au creat “iPhone-ul flexibil”, un smartphone functional care are la baza un display-E-ink, care se comporta asemeni unei foi de hartie.
PaperPhone-ul poate opera aceleasi task-uri ca si telefoanele traditionale, precum efectuarea sau primirea apelurilor, stocare e-book-urilor sau rularea melodiilor, insa spre deosebire de desing-urile rigide, acest dispozitiv se poate mula dupa forma buzunarului sau posetei utilizatorului.
Sub display-ul E-ink de 3.74 inci se afla un circuit flexibil care incorporeaza senzori rezistenti la indoire.
In clipa in care nu executa nicio operatiune, PaperPhone-ul nu consuma energie.
Aceiasi echipa de cercetatori a creat un device similar, numit Snaplet, care lucreaza asemeni unei bratari. Se comporta precum un ceas cand este intr-o forma convexa, devine PDA cand este drept si poate fi folosit asemeni unui telefon cand are o pozitie concava.
Noua tehnologie va fi presentata oficial in cadrul evenimentului CHI (Computer-Human Interaction) programat sa aiba loc pe 10 mai.
“Acesta este viitorul,” a declarat Roel Vertegaal, conducatorul grupului de cercetare. “Totul va arata asa in cinci ani.”


Sursa 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?