CES 2024: Samsung Electronics isi extinde gama de monitoare de gaming Odyssey cu noi modele OLED
3/35853
calendar_month 04 Ian 2024, 09:50


Samsung Electronics anunta lansarea noilor monitoare de gaming Odyssey OLED care vor debuta saptamana viitoare in Las Vegas la CES®2024, cel mai mare eveniment tech din lume organizat de Consumer Technology Association (CTA)®.

Noile modele OLED, Odyssey OLED G9 (nume model: G95SD), Odyssey OLED G8 (nume model: G80SD) si Odyssey OLED G6 (nume model: G60SD), asigura performanta si imagini de o calitate impresionanta. 

Odyssey OLED G9 este un monitor de joc curbat ultra-larg de 49 de inch (124.4 cm) cu rezolutie DQHD (5.120x1.440) si un raport de aspect de 32:9, precum si alte caracteristici imbunatatite. Odyssey OLED G8 este primul monitor de gaming Samsung OLED plat de 32 de inch (81.2) cu rezolutie 4K UHD (3.840x2.160) si un raport de aspect de 16:9. Ambele monitoare au o rata de reimprospatare de 240Hz si un timp de raspuns GTG de 0,03ms . Odyssey OLED G6 este un monitor de 27 de inch (68.5 cm) QHD (2.560x1.440) care suporta un raport de aspect de 16:9, o rata de reimprospatare de 360Hz si un timp de raspuns GTG de 0,03ms.

„Odata cu diversificarea genurilor de jocuri, platformele de gaming devin si ele tot mai diverse. Noul nostru monitor de gaming OLED Odyssey le ofera jucatorilor un univers mai captivant, dar si tehnologii inovatoare care le faciliteaza o experienta de gaming cat mai personalizata — satisfacandu-le, si chiar depasindu-le, asteptarile aflate intr-o continua evolutie.”, a declarat Hoon Chung, Vicepresedinte Executiv al Diviziei Visual Display, Samsung Electronics.

Experienta de vizualizare imbunatatita cu nuante delicate

Toate cele trei modele noi includ tehnologia OLED Glare-Free care minimizeaza reflexiile de lumina, permitand o experienta de vizualizare imbunatatita fara echipamente suplimentare, astfel incat utilizatorii sa se poata juca in aproape orice mediu cu un nivel de luminozitate si culoare consistente.

Cu VESA DisplayHDR™ True Black 400, monitoarele ofera detalii incredibile si culori vii independente de jocul sau continutul afisat. Mai mult, ele sustin AMD FreeSync™ Premium Pro pentru sesiuni de gaming HDR cu latenta redusa.

Cele trei monitoare noi aduc o conectivitate cuprinzatoare, cu doua porturi HDMI 2.1, un hub USB si o intrare DisplayPort 1.4. Utilizatorii se vor bucura si de mai mult confort prin compatibilitatea de montare VESA  si un suport reglabil pe inaltime (HAS) care ofera control de inclinare, rotire si pivotare .

Experiente conectate intr-un ecosistem complet

Odyssey OLED G9 si Odyssey OLED G8 ofera acum functia Multi Control, o caracteristica noua care asigura o conectivitate fluida a mai multor dispozitive in acelasi timp, imbunatatita si mai usoara. Multi Control permite utilizatorilor sa transfere imagini si/sau text intre monitorul lor Samsung si alte dispozitive Samsung — inclusiv Galaxy Book, tableta sau telefon — pentru un proces de lucru mai fluent, mai eficient, folosind  mouse-ul si tastatura.

In plus, Odyssey OLED G9 si Odyssey OLED G8 includ Samsung SmartThings Hub. Cu hub-ul incorporat, utilizatorii se pot conecta la diverse dispozitive IoT compatibile cu Matter si Home Connectivity Alliance (HCA), pentru controlul dispozitivelor .

Monitoarele Odyssey OLED G9 si Odyssey OLED G8 sunt, de asemenea, construite pentru divertisment all-in-one. Echipate cu platforma Samsung Smart TV si Samsung Gaming Hub, acestea ofera acces la servicii de streaming si gaming in cloud fara descarcari, constrangeri de stocare sau necesitatea unui PC/console .Un design elegant pentru orice spatiu

Pentru prima data, Samsung a adus optiuni OLED in seria Odyssey si un raport de aspect de 16:9 la Odyssey OLED G8 si Odyssey OLED G6. Noile modele se bazeaza pe designul subtire din metal al seriei Odyssey OLED si includ noua functie Core Lighting+ pentru a se potrivi in rama lor subtire.

Core Lighting emite lumina ambientala din spatele monitorului, pentru o astmosfera de joc cat mai placuta. Cercul de iluminare este de patru ori mai subtire decat modelul anterior (G95SC), prin urmare, se integreaza perfect in rama subtire de 3,9 mm din metal. Exista si un nou suport subtire din metal care permite asamblarea fara unelte, utilizand o placa de metal de 3 mm care se armonizeaza cu designul display-ului si lasa loc pentru alte dispozitive.

Cu lansarea acestor noi modele, Samsung isi consolideaza gama OLED si pozitia de lider pe piata de monitoare de gaming. Inovatiile OLED Odyssey si avansurile continue ale seriei Odyssey Neo (primul monitor de gaming Dual UHD din lume - Odyssey Neo G9 de 57 de inch - a fost lansat anul trecut), prin functionalitatile si performanta de neegalata pe care le ofera utilizatorilor, reusesc sa contribuie la definirea viitorului gaming-ului.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?